Изберете Страница

Apple добави търсене в безплатното приложение Shazam

Apple актуализира приложението за идентификация на песни Shazam с нова функция, която позволява на потребителите да търсят съдържание. Обовената версия на Shazam разполага с нов бутон за търсене, точно на началния екран, който може да се използва за търсене на всеки изпълнител, песен, или текст.

Той замества иконата на камерата, която преди това беше на същото място и изглежда нейната функционалност е елиминирана изцяла. Бутонът камера се използваше за визуална функция, позволяваща сканирането на изображение, или QR код, която беше пусната в партньорство с Disney, Sports Illustrated, WSJ и други през 2015 година, преди самото приложение да стане собственост на Apple.

Но да се върнем на новия бутон за търсене, който отваря специален интерфейс, в който можете да намерите съдържанието и да го възпроизведете в приложението. Другите функционалности на Shazam, като библиотеката със запазени песни и класациите, остават непроменени.

Наред с това Apple актуализира и Shazam Encore, за да го направи безплатно. Всъщност преди това то струваше 2.99 долара, а разликата с безплатната версия беше липсата на реклами. Когато гигантът закупи Shazam през 2018 година, всички реклами в основното приложение бяха премахнати, което го направи идентично по функционалност с Shazam Encore. Сега вече няма смисъл да теглите бившата платена версия, ако имате безплатната и няма да се изненадаме, ако тя бъде прекратена в близко бъдеще.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Най-очакваните продукти, които Apple представи на своето есенно събитие Wonderlust снощи разбира се са четирите модела от серията iPhone 15. За съжаление, поне за мен, тръпката от представянето на новите продукти някак си вече не е същата, тъй като 99% от слуховете до...

Само цената на iPhone 15 Pro Max може да се увеличи тази година

Само цената на iPhone 15 Pro Max може да се увеличи тази година

Само цената на iPhone 15 Pro Max може да се увеличи тази година, твърди тайванската компания TrendForce на фона на предишни слухове за увеличение на цените на двата Pro модели в предстоящата серия. Според компанията, iPhone 15 Pro отново ще се продава за 999 долара в...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This