Изберете страница

Apple добави търсене в безплатното приложение Shazam

Apple актуализира приложението за идентификация на песни Shazam с нова функция, която позволява на потребителите да търсят съдържание. Обовената версия на Shazam разполага с нов бутон за търсене, точно на началния екран, който може да се използва за търсене на всеки изпълнител, песен, или текст.

Той замества иконата на камерата, която преди това беше на същото място и изглежда нейната функционалност е елиминирана изцяла. Бутонът камера се използваше за визуална функция, позволяваща сканирането на изображение, или QR код, която беше пусната в партньорство с Disney, Sports Illustrated, WSJ и други през 2015 година, преди самото приложение да стане собственост на Apple.

Но да се върнем на новия бутон за търсене, който отваря специален интерфейс, в който можете да намерите съдържанието и да го възпроизведете в приложението. Другите функционалности на Shazam, като библиотеката със запазени песни и класациите, остават непроменени.

Наред с това Apple актуализира и Shazam Encore, за да го направи безплатно. Всъщност преди това то струваше 2.99 долара, а разликата с безплатната версия беше липсата на реклами. Когато гигантът закупи Shazam през 2018 година, всички реклами в основното приложение бяха премахнати, което го направи идентично по функционалност с Shazam Encore. Сега вече няма смисъл да теглите бившата платена версия, ако имате безплатната и няма да се изненадаме, ако тя бъде прекратена в близко бъдеще.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This