Изберете страница

Apple все още работи по възможността iPhone да зарежда безжично слушалки и други устройства

Apple продължава да разработва функция за обратно безжично зареждане, която ще позволи на iPhone да зарежда безжично слушалки и други устройства, твърди 9to5Mac, цитирайки източници, запознати с плановете на компанията.

Според слуховете, Apple работи върху “усъвършенствана технология за двустранно безжично зареждане” за бъдещ iPhone. Първоначално компанията е възнамерявала да внедри функционалността в моделите iPhone 14 Pro, но за съжаление тя не е била финализирана навреме.

Сайтът твъди, че Apple създава фирмуер за “безжично изключване на захранването”, който е основата за функцията за двупосочно безжично зареждане и очевидно е “ключов аспект от текущото тестване и инженеринг”. За да приложи опция, която ще позволи на iPhone да зарежда други устройства, компанията трябва да оптимизира аспекти като скорост на зареждане, разсейване на топлината и ефективност. Компанията проектира “специален потребителски интерфейс” за двустранно зареждане, подобен на този при аксесоарите MagSafe.

Слухове за тази функция се носят от няколко години, като първоначално се говореше, че тя ще дебютира с iPhone 11, а след това, че компанията е изоставила идеята, тъй като ефективността на зареждане не отговаря на изискванията й. В края на краищата с пускането на MagSafe Battery Pack през 2021 година, тя демонстрира как може да работи обратното зареждане. Сега 9to5Mac твърди, че функцията може да бъде отложена отново или напълно отказана, така че все още няма яснота кога и дали ще я видим в iPhone. Слуховете за iPhone 15 не споменават двустранно зареждане, така че това надали ще се случи тази година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This