Изберете Страница

Apple все още работи по възможността iPhone да зарежда безжично слушалки и други устройства

Apple продължава да разработва функция за обратно безжично зареждане, която ще позволи на iPhone да зарежда безжично слушалки и други устройства, твърди 9to5Mac, цитирайки източници, запознати с плановете на компанията.

Според слуховете, Apple работи върху “усъвършенствана технология за двустранно безжично зареждане” за бъдещ iPhone. Първоначално компанията е възнамерявала да внедри функционалността в моделите iPhone 14 Pro, но за съжаление тя не е била финализирана навреме.

Сайтът твъди, че Apple създава фирмуер за “безжично изключване на захранването”, който е основата за функцията за двупосочно безжично зареждане и очевидно е “ключов аспект от текущото тестване и инженеринг”. За да приложи опция, която ще позволи на iPhone да зарежда други устройства, компанията трябва да оптимизира аспекти като скорост на зареждане, разсейване на топлината и ефективност. Компанията проектира “специален потребителски интерфейс” за двустранно зареждане, подобен на този при аксесоарите MagSafe.

Слухове за тази функция се носят от няколко години, като първоначално се говореше, че тя ще дебютира с iPhone 11, а след това, че компанията е изоставила идеята, тъй като ефективността на зареждане не отговаря на изискванията й. В края на краищата с пускането на MagSafe Battery Pack през 2021 година, тя демонстрира как може да работи обратното зареждане. Сега 9to5Mac твърди, че функцията може да бъде отложена отново или напълно отказана, така че все още няма яснота кога и дали ще я видим в iPhone. Слуховете за iPhone 15 не споменават двустранно зареждане, така че това надали ще се случи тази година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This