Изберете Страница

Apple все още не се е отказала от идеята да добави камера в Apple Watch

Apple все още не се е отказала от идеята да добави камера в Apple Watch и продължава да експериментира в тази насока. За това свидетелства нов патент на компанията, в който се описва как сензорът на камерата може да е във въртящата се коронка на часовника.

По този начин потребителите ще могат да правят снимки, като насочат бутона към обекта и използват екрана за визьор и жестови команди. За по-голямо удобство на тези, които носят Apple Watch с коронката от вътрешната страна, компанията е измислила механизъм за бързо откачване на часовника от каишката.

Патентът описва и вариант, при който въртящата се коронка-камера ще има източник на светлина, подобен на светкавица, който ще осветява сцената при заснемане, но и ще работи като сензор за здравни показатели. Ако въртящата се коронка на Apple Watch се превърне в камера обаче, малко вероятно е тя да поддържа FaceTime. Идеята е да служи за заснемане на кадри и клипове, а за FaceTime разговори отново ще трябва да използвате iPhone.

Всъщност компанията не за пръв път разглежда идеята за добавяне на камера в Apple Watch. Още през 2019 година тя патентова кашика за часовника, в която може да бъде интегрирана камера, за да може да се насочва по-лесно при снимки. Такъв аксесоар вече съществува на пазара и е дело на Wristcam. Каишката има предна и задна камера, които позволяват запис на видео съобщения и правене на снимки и клипове, но цената й е 299 долара.

Като цяло идеята за добавяне на камера в Apple Watch е малко екстравагантна, тъй като не е много удобно да се правят снимки от китката на ръката, използвайки за визьор малкия екран на часовника. От друга страна не трябва да се пренебрегват и опасенията за поверителността, но да не забравяме, че това все пак е само още един от хилядите патенти на Apple, който може и никога да не се превърне в реално устройство.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This