Изберете Страница

Apple все още не се е отказала от идеята да добави камера в Apple Watch

Apple все още не се е отказала от идеята да добави камера в Apple Watch и продължава да експериментира в тази насока. За това свидетелства нов патент на компанията, в който се описва как сензорът на камерата може да е във въртящата се коронка на часовника.

По този начин потребителите ще могат да правят снимки, като насочат бутона към обекта и използват екрана за визьор и жестови команди. За по-голямо удобство на тези, които носят Apple Watch с коронката от вътрешната страна, компанията е измислила механизъм за бързо откачване на часовника от каишката.

Патентът описва и вариант, при който въртящата се коронка-камера ще има източник на светлина, подобен на светкавица, който ще осветява сцената при заснемане, но и ще работи като сензор за здравни показатели. Ако въртящата се коронка на Apple Watch се превърне в камера обаче, малко вероятно е тя да поддържа FaceTime. Идеята е да служи за заснемане на кадри и клипове, а за FaceTime разговори отново ще трябва да използвате iPhone.

Всъщност компанията не за пръв път разглежда идеята за добавяне на камера в Apple Watch. Още през 2019 година тя патентова кашика за часовника, в която може да бъде интегрирана камера, за да може да се насочва по-лесно при снимки. Такъв аксесоар вече съществува на пазара и е дело на Wristcam. Каишката има предна и задна камера, които позволяват запис на видео съобщения и правене на снимки и клипове, но цената й е 299 долара.

Като цяло идеята за добавяне на камера в Apple Watch е малко екстравагантна, тъй като не е много удобно да се правят снимки от китката на ръката, използвайки за визьор малкия екран на часовника. От друга страна не трябва да се пренебрегват и опасенията за поверителността, но да не забравяме, че това все пак е само още един от хилядите патенти на Apple, който може и никога да не се превърне в реално устройство.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Съоснователят на Apple и бивш главен изпълнителен директор Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата, обяви Белият дом. Това е най-високото гражданско отличие на САЩ, връчвано на лица, “с изключителен принос за просперитета, ценностите...

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This