Изберете страница

Apple все още не се е отказала от идеята да добави камера в Apple Watch

Apple все още не се е отказала от идеята да добави камера в Apple Watch и продължава да експериментира в тази насока. За това свидетелства нов патент на компанията, в който се описва как сензорът на камерата може да е във въртящата се коронка на часовника.

По този начин потребителите ще могат да правят снимки, като насочат бутона към обекта и използват екрана за визьор и жестови команди. За по-голямо удобство на тези, които носят Apple Watch с коронката от вътрешната страна, компанията е измислила механизъм за бързо откачване на часовника от каишката.

Патентът описва и вариант, при който въртящата се коронка-камера ще има източник на светлина, подобен на светкавица, който ще осветява сцената при заснемане, но и ще работи като сензор за здравни показатели. Ако въртящата се коронка на Apple Watch се превърне в камера обаче, малко вероятно е тя да поддържа FaceTime. Идеята е да служи за заснемане на кадри и клипове, а за FaceTime разговори отново ще трябва да използвате iPhone.

Всъщност компанията не за пръв път разглежда идеята за добавяне на камера в Apple Watch. Още през 2019 година тя патентова кашика за часовника, в която може да бъде интегрирана камера, за да може да се насочва по-лесно при снимки. Такъв аксесоар вече съществува на пазара и е дело на Wristcam. Каишката има предна и задна камера, които позволяват запис на видео съобщения и правене на снимки и клипове, но цената й е 299 долара.

Като цяло идеята за добавяне на камера в Apple Watch е малко екстравагантна, тъй като не е много удобно да се правят снимки от китката на ръката, използвайки за визьор малкия екран на часовника. От друга страна не трябва да се пренебрегват и опасенията за поверителността, но да не забравяме, че това все пак е само още един от хилядите патенти на Apple, който може и никога да не се превърне в реално устройство.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This