Изберете страница

Apple все още не се е отказала от идеята да добави камера в Apple Watch

Apple все още не се е отказала от идеята да добави камера в Apple Watch и продължава да експериментира в тази насока. За това свидетелства нов патент на компанията, в който се описва как сензорът на камерата може да е във въртящата се коронка на часовника.

По този начин потребителите ще могат да правят снимки, като насочат бутона към обекта и използват екрана за визьор и жестови команди. За по-голямо удобство на тези, които носят Apple Watch с коронката от вътрешната страна, компанията е измислила механизъм за бързо откачване на часовника от каишката.

Патентът описва и вариант, при който въртящата се коронка-камера ще има източник на светлина, подобен на светкавица, който ще осветява сцената при заснемане, но и ще работи като сензор за здравни показатели. Ако въртящата се коронка на Apple Watch се превърне в камера обаче, малко вероятно е тя да поддържа FaceTime. Идеята е да служи за заснемане на кадри и клипове, а за FaceTime разговори отново ще трябва да използвате iPhone.

Всъщност компанията не за пръв път разглежда идеята за добавяне на камера в Apple Watch. Още през 2019 година тя патентова кашика за часовника, в която може да бъде интегрирана камера, за да може да се насочва по-лесно при снимки. Такъв аксесоар вече съществува на пазара и е дело на Wristcam. Каишката има предна и задна камера, които позволяват запис на видео съобщения и правене на снимки и клипове, но цената й е 299 долара.

Като цяло идеята за добавяне на камера в Apple Watch е малко екстравагантна, тъй като не е много удобно да се правят снимки от китката на ръката, използвайки за визьор малкия екран на часовника. От друга страна не трябва да се пренебрегват и опасенията за поверителността, но да не забравяме, че това все пак е само още един от хилядите патенти на Apple, който може и никога да не се превърне в реално устройство.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This