Изберете Страница

Apple вече ще поправя Face ID на iPhone X, без да се налага да заменя целия телефон

Apple е известна с надеждната поддръжка, която предоставя на своите устройства. Независимо дали става дума за дълги години софтуерни актуализации или хардуерни ремонти в оторизирани сервизи, нейните устройства са наистина надеждни.

До скоро обаче, компанията нямаше начин да поправи TrueDepth камерата за Face ID самостоятелно и се налагаше да замени целия телефон. През февруари Apple пусна програма, според която това вече е възможно, но за съжаление тя изключваше най-стария модел с Face ID – iPhone X. Може би този факт се дължеше на начина, по който е интегрирана TrueDepth камерата, който е много по-труден за ремонт, но добрата новина е, че всичко това вече е история.

Според вътрешна бележка, видяна от MacRumors, Apple вече осигурава ремонт на TrueDepth камерата и на iPhone X, с което се покриват всички съществуващи модели с Face ID. Тази промяна е по-удобна за потребителите, тъй като не губи толкова време и от друга страна по-екологична и по-евнтина за самата компания.

Apple вече е започнала да предоставя на оторизираните сервизи части за TrueDepth камерата от март месец, но все още очакваме да разберем какво ще се случи с по-интересната й програма Self Service Repair, която трябваше да е достъпна още в началото на тази година. Дали Apple ще удържи на думата си и ще позволи на своите фенове сами да ремонтират устройствата си, или ще отложи това за по-късна дата, все още не е ясно.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Откакто Apple създаде iPadOS, актуализациите на софтуера за таблети излизаха заедно с тези за iPhone, това обаче може да се промени следващия месец, твърди Bloomberg. Apple планира да отложи пускането на iPadOS 16 с около месец, в сравнение с iOS 16, която ще излезе...

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават – Pro моделите ще имат и по-добър OLED панел, твърдят последните слухове. Samsung Display ще използва по-усъвършенствани материали за панелите на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max, пише The Elec. Samsung ще използва...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This