Изберете Страница

Apple вече ще поправя Face ID на iPhone X, без да се налага да заменя целия телефон

Apple е известна с надеждната поддръжка, която предоставя на своите устройства. Независимо дали става дума за дълги години софтуерни актуализации или хардуерни ремонти в оторизирани сервизи, нейните устройства са наистина надеждни.

До скоро обаче, компанията нямаше начин да поправи TrueDepth камерата за Face ID самостоятелно и се налагаше да замени целия телефон. През февруари Apple пусна програма, според която това вече е възможно, но за съжаление тя изключваше най-стария модел с Face ID – iPhone X. Може би този факт се дължеше на начина, по който е интегрирана TrueDepth камерата, който е много по-труден за ремонт, но добрата новина е, че всичко това вече е история.

Според вътрешна бележка, видяна от MacRumors, Apple вече осигурава ремонт на TrueDepth камерата и на iPhone X, с което се покриват всички съществуващи модели с Face ID. Тази промяна е по-удобна за потребителите, тъй като не губи толкова време и от друга страна по-екологична и по-евнтина за самата компания.

Apple вече е започнала да предоставя на оторизираните сервизи части за TrueDepth камерата от март месец, но все още очакваме да разберем какво ще се случи с по-интересната й програма Self Service Repair, която трябваше да е достъпна още в началото на тази година. Дали Apple ще удържи на думата си и ще позволи на своите фенове сами да ремонтират устройствата си, или ще отложи това за по-късна дата, все още не е ясно.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This