Изберете страница

Apple вече ще поправя Face ID на iPhone X, без да се налага да заменя целия телефон

Apple е известна с надеждната поддръжка, която предоставя на своите устройства. Независимо дали става дума за дълги години софтуерни актуализации или хардуерни ремонти в оторизирани сервизи, нейните устройства са наистина надеждни.

До скоро обаче, компанията нямаше начин да поправи TrueDepth камерата за Face ID самостоятелно и се налагаше да замени целия телефон. През февруари Apple пусна програма, според която това вече е възможно, но за съжаление тя изключваше най-стария модел с Face ID – iPhone X. Може би този факт се дължеше на начина, по който е интегрирана TrueDepth камерата, който е много по-труден за ремонт, но добрата новина е, че всичко това вече е история.

Според вътрешна бележка, видяна от MacRumors, Apple вече осигурава ремонт на TrueDepth камерата и на iPhone X, с което се покриват всички съществуващи модели с Face ID. Тази промяна е по-удобна за потребителите, тъй като не губи толкова време и от друга страна по-екологична и по-евнтина за самата компания.

Apple вече е започнала да предоставя на оторизираните сервизи части за TrueDepth камерата от март месец, но все още очакваме да разберем какво ще се случи с по-интересната й програма Self Service Repair, която трябваше да е достъпна още в началото на тази година. Дали Apple ще удържи на думата си и ще позволи на своите фенове сами да ремонтират устройствата си, или ще отложи това за по-късна дата, все още не е ясно.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This