Изберете Страница

Apple анонсира нов HomePod с цена 299 долара

Apple анонсира второ поколение пълноразмерен HomePod с цена 299 долара, който вече е достъпен за предварителни поръчки в бяло и черно. Доставките и продажбите в магазините в избрани държави, ще стартират на 3 февруари.

Новият HomePod е с почти идентичен дизайн с устройството, което беше спряно от производство през март 2021 година, със сензорна повърхност, задно осветяване и външна част от мрежест плат. Той разполага с 4-инчов високочестотен високоговорител, пет весокочестотни високоговорителя, четири микрофона, чип S7 за аудио, U1 чип за Ultra Wideband функции като предаване на музика от iPhone и поддръжка на Spatial Audio с Dolby Atmos. Има интеграция на Siri и поддръжка за Matter за HomeKit и други аксесоари за интелигентен дом.

Новият модел HomePod е 6.6” висок и тежи 5.1 паунда, в сравнение с 6.8” и 5.5 паунда при първото поколение. И двете устройства са с ширина 5.6”. Новият говорител има две по-малко мощни пищялки и микрофон, в сравнение с оригиналния модел и е базиран на чип S7, познат от Apple Watch Series 7, докато оригиналното усторйство работи с чип А8 от iPhone 6.

HomePod може да се похвали с нов сензор, кото може да измерва температурата и влажността в затворени помещения, като тази функция ще се активира и за вече съществуващия HomePod mini. Apple ще разшири функцията си за разпознаване на звук към новия HomePod със софтуерна актуализация тази пролет, позволявайки му да слуша за аларми за дим и въглероден окис и да изпраща известия директно до iPhone, ако бъде идентифициран звук.

Два HomePod от второ поколение могат да бъдат сдвоени за стерео звук, но един HomePod от второ и един от първо поколение не могат. При стартирането си новият HomePod ще е наличен в САЩ, Австралия, Канада, Китай, Франция, Германия, Италия, Япония, Испания, Обединеното кралство и 11 други държави. Той е съвместим с iPhone 8 и по-нови, всеки iPad Pro, iPad от 5то поколение и по-нови, iPad Air от 3то поколение и по-нови и ipad mini от 5то поколение и по-нови с iOS 16.3 или iPadOS 16.3.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This