Изберете Страница

AirPods Pro пристигат на 30 октомври и ще струват 249 долара

Apple обяви официално новите AirPods Pro, а доставките ще започнат на 30 октомври. Цената на слушалките е 249 долара, а според компанията, те се отличават с Active Noise Cancellation, потапящ звук и изцяло нов олекотен дизайн.

Освен това AirPods Pro са устойчиви на пот и намокряне и притежават сертификат IPX4, а в комплекта са включени три различни размера тапи за ушите, които би трябвало да ги направят универсални.

За постигане на активното шумозаглушаване слушалките използват два микрофона, комбинирани с усъвършенстван софтуер за непрекъснато адаптиране към фоновия шум. Има и режим Transparеncy, който позволява едновременно да слушате музика, докато все още можете да чувате звуците на околната среда. За превключване между режимите, в контролния център ще има плъзгач, но можете и да задържите отстрани на слушалката. По отношение на живота на батерията, AirPods Pro обещават 5 часа време за слушане, но при активно шумозаглушаване, те спадат на 4 часа и половина. Калъфчето за зареждане осигурява още над 24 часа време за слушане.

Другото нововъведение е Ear Tip Fit Test, предназначен да осигури на потребителите възможно на-доброто аудио изживяване, като тества качеството и идентифицира най-добрия размер за ушите. След поставяне на слушалките във всяко ухо, усъвършенствани алгоритми работят заедно с микрофоните, за да измерят нивото на звука във всяко ухо и да го сравнят с това, което идва от драйвера на говорителите, като само за секунди алгоритъмът открива дали тапата е с правилния размер и уплътнява възможно най-добре. AirPods Pro разполагат с адаптивна EQ за автоматична настройка на звука, която автоматично настройва ниските и средни честоти според фомата на ухото, което води до потапящо изживяване. Слушалките имат чип Н1, което означава, че можете да използвате Hey Siri. Калъфчето е преработено така, че да поддържа безжично зареждане и кабел Lightning към USB-C. AirPods Pro вече могат да бъдат поръчани на сайта на компанията, а iOS 13.2, която също беше пусната официално снощи, осигурява използването им.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Джон Просър сподели нови рендери на iPhone 14 Pro, които ни предоставят най-точния поглед върху бъдещите промени в дизайна му. Във видеото си в каннала Front Page Tech, той разкрива концепцията, създадена от дизайнера Ян Зелбо:...

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Въпреки че у нас вече не се говори за пандемията от COVID-19 и всички мерки останаха в миналото, в други части на света това не е така. За съжаление точно в един от тези региони се произвежда iPhone - Китай. Все още има риск поне един от предстоящите модели iPhone 14...

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

Миналогодишните iPhone 13 Pro и 13 Max бяха първите модели на Apple със 120 Hz ProMotion дисплей. Техните наследници тази година ще продължат да използват технологията, но техните дисплеи ще могат да се похвалят с разширена променливост на честотата на опресняване. За...

0 коментара

Подайте коментар