Изберете страница

Apple прави невъзможна поправката на устройства с части „втора ръка“

Предстоящата актуализация на iOS 18, която очакваме в понеделник,  включва важна функция за сигурност: Заключване на използването на части като резервни. Това разширяване на функцията Activation Lock има за цел да предотврати продажбата на откраднати iPhone за части чрез свързване на серийните номера на отделните компоненти със съответния акаунт в Apple.

Преди това Activation Lock се използваше предимно за защита на откраднати iPhone от повторно активиране. С въвеждането на Activation Lock за части обаче Apple вече ще ограничава използването на резервни части, получени от други устройства с активиран Activation Lock или Lost Mode.

Тази функция беше поискана от клиенти и служители на правоприлагащите органи за борба с кражбите на iPhone. Чрез ограничаване на функционалността на резервните части Apple се надява да възпре лицата да разглобяват откраднати iPhonе и да ги продават за части.

Функцията за заключване на активирането на частите вече присъства в iOS 18 Release Candidate и ще бъде достъпна за широката общественост с официалното пускане на iOS 18 в понеделник. Потребителите, които са заменили части на своите iPhone-и, ще бъдат подканени да въведат паролата си за Apple акаунта, за да отключат и проверят компонентите.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Всичко, което Apple представи снощи

Всичко, което Apple представи снощи

Ако сте пропуснали събитието Glowtime на Apple снощи, тази статия е точно за вас. Всъщност то не беше толкова интересно, колкото слуховете до сега. Мислехме, че ще видим напълно преработен Apple Watch Ultra или Apple Watch FE, но вместо това дебютът на новите модели...

Какво очакваме от iPhone 16

Какво очакваме от iPhone 16

На първо място iPhone 16 ще бъде първия AI смартфон на Apple. Както вече стана ясно, датата на представянето му е 9 ceптeмвpи, което е съвсем очаквано, тъй като този месец е тpaдициoнен това e вpeмeтo зa пpeдcтaвянe нa нoвaтa гeнepaция cмapтфoни нa ĸoмпaниятa. Hoвaтa...

Apple разкри кога ще покаже новия iPhone 16

Apple разкри кога ще покаже новия iPhone 16

Apple официално обяви предстоящото си събитие за представяне на нови продукти, насрочено за 9 септември. Събитието ще се състои в театър „Стив Джобс“ в Apple Park в 10:00 ч. местно време. Очаква се гигантът да представи новите модели iPhone 16, ново поколение Apple...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This