Изберете страница

Нов iPhone SE с проектиран от Apple 5G модем се очаква през 2025 година

Нов iPhone SE с проектиран от Apple 5G модем се очаква през 2025 година, твърди анализаторът Джеф Пу. В бележките си той споменава още, че модемът ще бъде произведен от TSMC.

Информацията идва два месеца след като анализаторът Минг-Чи Куо каза, че Apple е рестартирала разработката на iPhone SE от четвърто поколение с 6.1” OLED дисплей и 5G модем, проектиран от компанията. Той сподели още, че модемът ще бъде изграден по 4nm процес на TSMC и ще поддържа само ленти под 6GHz, което означава, че mmWave няма да се поддържа първоначално.

Куо посочи още, че производството на iPhone SE 4 ще започне през първата половина на 2024 година, а главният изпълнителен директор на Qualcomm също очаква 2024 да е годината за модема на Apple, но Пу вярва, че устройството е отложено до 2025 година.

Настоящият iPhone SE беше пуснат през март 2022 година и работи с персонализиран чип Snapdragon X57 на Qualcomm за под 6GHz 5G. 4.7” устройство е последният модел на компанията с хоум бутон и Touch ID, но Face ID вероятно предстои за следващия модел, твърди Куо и добавя, че телефонът ще е с дизайн, подобен на iPhone 14.

Apple придоби по-голямата част от модемния бизнес на Intel през 2019 година в опит да проектира собствен модем за iPhone, ход който ще намали зависимостта на компанията от Qualcomm. Не е ясно дали чипът ще предложи някакви предимства в сравнение с модемите на Qualcomm, като например по-бърза 5G връзка или подобрена енергийна ефективност.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Какво очакваме от iPhone 16

Какво очакваме от iPhone 16

На първо място iPhone 16 ще бъде първия AI смартфон на Apple. Както вече стана ясно, датата на представянето му е 9 ceптeмвpи, което е съвсем очаквано, тъй като този месец е тpaдициoнен това e вpeмeтo зa пpeдcтaвянe нa нoвaтa гeнepaция cмapтфoни нa ĸoмпaниятa. Hoвaтa...

Apple разкри кога ще покаже новия iPhone 16

Apple разкри кога ще покаже новия iPhone 16

Apple официално обяви предстоящото си събитие за представяне на нови продукти, насрочено за 9 септември. Събитието ще се състои в театър „Стив Джобс“ в Apple Park в 10:00 ч. местно време. Очаква се гигантът да представи новите модели iPhone 16, ново поколение Apple...

iPhone 16 ще дебютира на 10 септември

iPhone 16 ще дебютира на 10 септември

Apple подготвя най-голямото си хардуерно събитие за годината, което според Марк Гурман ще се състои на 10 септември. На това събитие компанията ще представи не само новите iPhone 16, но и новото поколение Apple Watch Series 10 и обновените слушалки AirPods. Очаква се...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This