Изберете страница

iPhone 15 ще поддържа WiFi 6E като новите Mac и iPad Pro

iPhone 15 ще поддържа WiFi 6E като новите Mac и iPad Pro, твърдят анализаторите Блейн Къртис и Том O’Мали. Те не уточняват дали функцията ще е достъпна за всички модели в серията или ще остане ексклузивна за Pro.

Apple вече добави поддръжка на WiFi 6E в най-новите 11” и 12.9” iPad Pro, 14” и 16” MacBook Pro и Mac mini, но серията iPhone 14 е ограничена до стандарта WiFi 6. Разликата е, че WiFi 6 работи в честотните ленти от 2.4 GHz и 5 GHz, а WiFi 6E добавя и честотната лента от 6 GHz, което позволява по-бързи безжични скорости, по-ниска латентност и по-малко смущения в ситнала. За да се възползвате от тези предимства обаче, устройството трябва да е свързано към WiFi 6E рутер, каквито предлагат марките TP-Link, Asus и Netgear.

Всъщност по-стари слухове предполагаха добавянето на WiFi 6E за моделите от сериите iPhone 13 и 14, но това така и не се случи. Сега, когато Apple вече започна да добавя поддръжката на стандарта в новите си устройства, е много по-вероятно тя да присъства и в iPhone 15.

Очаква се през септември компанията да представи отново четири модела – iPhone 15, 15 Plus, 15 Pro и 15 Pro Max. Според слуховете всички те ще разполагат с Dynamic Island и USB-C порт, а двата Pro модела ще получат най-новия чип на компанията A17 Bionic, титаниева рамка, плоски бутони за звука и включване и др. предимства.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This