Изберете страница

Apple може и да се откаже от iPhone SE 4

През последните години Apple предлага по няколко модела iPhone в своите серии, но най-популярни са Pro и Pro Max устройствата. Експериментите с бюджетни устройства от среден и нисък клас не дават желания резултат и затова компанията може и да се откаже от iPhone SE 4, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо.

Според Куо Apple ще се откаже от устройството, или ще отложи масовото му производство за 2024 година поради по-ниско от очакваното търсене. Другата причина за това решение е повишената цена на материалите поради дизайна с цял екран, което от своя страна ще доведе до по-висока продажна цена. Решението ще помогне на компанията и да намали разходите си за разработка на нови продукти, особено в момент, когато се задава глобална рецесия и са нужни икономии.

Всъщност не само моделите iPhone SE не отговарят на очакванията на Apple, що се отнася до продажбите. iPhone 13 mini и iPhone 14 Plus също не са особено търсени на пазара, в сравнение с плановете на гиганта. Това принуди компанията да намали производството на iPhone 14 Plus и да увеличи това на Pro моделите в тазгодишната серия, които са много желани от потребителите.

Тази информация идва в момент, когато слуховете и изтичанията вече бяха обрисували добре iPhone SE 4. Той щеше да разполага с 6.1” 720р LCD дисплей на iPhone Xr, рейтинг IP67 и 3000 mAh батерия с поддръжка на 20 W бързо и 7.5 W безжично зареждане. Процесорът щеше да е A16 Bionic, който захранва iPhone 14 Pro или A15, на който са базирани моделите iPhone 14 и 14 Plus. Що се отнася до камерата, iPhone SE 4 щеше да има 12 МР задна и 7 МР селфи камера.

Разбира се всечко това все още са само неофициални слухове и спекулации и не е ясно дали устройството е отказано или отложено, а всичко ще стане ясно следващата година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This