Изберете страница

OLED дисплеят на iPhone 14 ще използва нова технология

Вече стана ясно, че дисплеят на iPhone 14 ще предоставя два типа изжиявване, също като този на предишната серия – Pro моделите ще поддържат честота на опресняване до 120 Hz, а стандартните ще са с фиксирана честота от 60 Hz. OLED панелите, които Apple ще използва в тазгодишното поколение iPhone обаче ще се радват на последната нова технология в производствения процес на Samsung, твърди Рос Йънг.

Според известният анализатор, серията iPhone 14 ще включва OLED панели от новото М12 поколение, които Samsung не е използвала дори в своя Galaxy S22, за да намали разходите.

Както вече знаете iPhone X беше първият модел на компанията, който премина към OLED дисплей. Технологията осигурява превъзходна производителност по отношение на цветовете и яркостта, а и е значително по-енергоефективна от LCD. Като добавим и динамичните честоти на опресняване на ProMotion дисплеите на Apple, използвани в Pro вариантите, удоволствието е пълно. С годините компанията прехвърли постепенно всичките си смартфони към OLED панелите, с изключение на SE, а в iPhone 13 Pro/13 Pro Max добави и честота на опресняване до 120 Hz. Samsung беше първият и единствен доставчик на OLED панели за iPhone X и така започна състезанието чий екран е по-добър.

Сега Йънг твърди, че всички модели iPhone 14 ще имат подобни дисплеи, що се отнася до OLED технологията на Samsung – M12 OLED, или най-голямата иновация на компанията към момента. Тя подобрява производителността на дисплея, точността на цветовете и енергийната ефективност. Твърденията на анализатора отразяват два по-стари доклада на The Elec, които сочеха, че Samsung няма да използва новата технология М12 за Galaxy S22, а тя не беше привилегия и на миналогодишния iPhone 13, тъй като и в двата случая компаниите използваха М11 OLED панели. Още тогава The Elec заяви, че iPhone 14 ще са първите модели, които ще се доставят с M12 OLED панели, а технологията ще бъде използвана и в предстоящия Galaxy Z Fold 4.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This