Изберете страница

Нов патент може би разкрива къде ще е позициониран биометричният сензор в Apple Watch

Нов патент, публикуван миналата седмица, може би разкрива къде ще е позициониран биометричният сензор за Touch ID в Apple Watch и определено не е където очаквахме.

Въпреки слуховете, че Apple ще постави Touch ID сензора в дигиталната коронка на часовника, документите разкриват, че той ще се намира в страничния бутон. Както виждате в схемата, сензорът е вграден в удължения бутон за включване, който се намира до коронката. Всъщност този ход не е изненадващ, тъй като компанията вече монтира Touch ID сензори в бутона за включване на iPad Air.

Функцията Touch ID би била много добро допълнение в Apple Watch, като се има предвид трудността на отключване с 4-цифрен код. Използването на пръстов отпечатък несъмнено е много по-интуитивно, удобно и сигурно. За съжаление всичко това все още е само поредният патент на Apple и няма дори малък намек, че Touch ID може да пристигне със следващата серия часовници на компанията.

Очаква се Apple Watch Series 8 да пристигне есента с три модела, като освен стандартния ще получим обновен модел Apple Watch SE и един наистина нов – подсиленият Apple Watch Pro, за който слуховете сочат, че ще пристигне с по-голям екран, метален корпус, нови сензори и разбира се по-висока цена.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This