Изберете страница

Преработеният MacBook Air е отложен за втората половина на годината

Преработеният MacBook Air е отложен за втората половина на годината и вероятно няма да има нови 14 и 16-инчови модели MacBook Pro поне до 2023, твърди Марк Гурман от Bloomberg в последния си бюлетин Power On. Според журналиста компанията първоначално е планирала да пусне своя нов MacBook Air с изцяло обновен дизайн, MagSafe, чип M2 и др. в кроя на 2021 или началото на 2022 година, но сега е отложила плановете си до втората половина на годината.

От своя страна анализаторът Минг-Чи Куо очаква масовото производство на новия MacBook Air да започне в края на второто или в началото на третото тримесечие, което предполага, че устройството може да стартира през септември.

Гурман твърди още, че не очаква Apple да актуализира своите модели от висок клас 14 и 16-инчови MacBook Pro тази година, а актуализацията, която ще доведе до появата на чиповете M2 Pro и M2 Max е по-вероятно да се случи следващата година. Според журналиста единствената актуализация на MacBook Pro вероятно ще бъде освежаване на началното ниво с 13-инчов дисплей и чип М2.

Пускането на серията нови Mac с чип М2 към края на 2022 година може би ще стане по начин, подобен на този, по който компанията представи M1 MacBook Air, 13-инчов MacBook Pro и начално ниво Mac mini през ноември 2020, което предполага, че чиповете от серия М имат цикъл на надграждане от две години. Освен тези устройства, гурман предполага, че компанията ще пусне 24-инчов iMac и iPad Pro с чип М2, но кога ще се случи това все още не е ясно.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This