Изберете страница

Face ID на iPhone 13 може да е толкова добра, че да отключва дори когато носите маска

Говори се, че Apple тества новата и подобрена Face ID за iPhone 13, която ще работи дори когато носите маска и замъглени очила. Очевидно актуализираната функция потенциално ще може да отключва телефона при тези невъзможни за сегашната условия.

Според докладите, служители на компанията в момента тестват новата и подобрена Face ID чрез специален калъф, който се прикрепя към техния собствен iPhone 12. Този калъф има вграден масив със следващото поколение Face ID в горната си част. След като бъде свързан с iPhone 12 на служител, той действа като камера за Face ID.

Както съобщава GSMArena, Apple очевидно иска от служителите си да регистрират лицето си с iPhone 13 Face ID както обикновено. След това обаче ги моли да отключат телефоните си докато носят маска и очила. “Привидно компанията иска да накара системата да работи или с маска, или с маска и очила, които обикновено се замъгляват при ползване с маската”.

Рендери на този калъф с Face ID бяха създадени от Front Page Tech, която е видяла действителни изображения на прототипа, но е избрала да не ги показва поради идентификационните знаци на устройствата.

Всъщност възможността да отключвате своя iPhone, докато носите маска, не е съвсем нова – потребителите, притежаващи и Apple Watch, получиха тази опция с пускането на iOS 14.5. Ако обаче тези слухове се окажат истина, определено ще е от полза за много повече фенове, които не използват часъвника на компанията. Дали това е така, ще стане ясно след по-малко от месец, когато Apple ще представи новата си гама iPhone 13.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This