Изберете страница

Ранен прототип на Apple Watch загатва за бъдеща Smart Band

Наскоро в Twitter беше публикувана снимка на ранен прототип на Apple Watch. Тя разкрива допълнителна функционалност на часовника, която все още не е добавена.

Допълнителният порт в долната част на устройството би позволил свързването на интелигентна каишка, която ще добави нови сензори.

Всъщност всяка нова серия Apple Watch досега е снабдена със скрит порт, който се използва от служителите на компанията за тестване на устройството. Този часовник от серия 3 обаче, има два порта.


9to5Mac се свързва със Zompetti, за да получи повече информация за прототипа. Според него Apple експериментира и работи върху специален сензор, който би добавил мониторинг на кръвното налягате в часовника, което ще бъде постигнато чрез интелигентна каишка. За съжаление прототипът не е напълно функционален и не може да се разбере как би работила тази функция в реалния свят.

Всичко това съвпада с патент на Apple, разкрит през 2017 година, когато беше представена и серия 3 на часовника, която дойде със сензор за сърдечна честота. Прототипът най-вероятно е бил използван само за тестове, но ни кара да се замислим дали интелигентната каишка би могла да е потенциален нов аксесоар и какво е наложило отмяната й.

Можем да спекулираме много, но за съжаление няма как да разберем какво се е сулчило преди 4 години. Все пак да не губим надежда, Apple винаги успява ад ни изненада с нова функционалност и може би един ден ще дойде ред и на интелигентната каишка с допълнителни сензори.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This