Изберете страница

Теленор вече предлага застраховка за мобилни устройства Смартфон протект

Теленор вече предлага услугата застраховка на мобилни устройства Смартфон протект, която, в зависимост от избрания застрахователен продукт, осигурява на клиентите на оператора защита при случайна повреда или кражба на устройството. Застраховката ще се предлага във всички магазини на оператора от днес и ще може да бъде сключена от клиентите на абонаментни планове, които закупят чрез плащане в брой или получат по договор за лизинг от оператора мобилно устройство от списъка.
На разположение на клиентите на Теленор са два застрахователни продукта: Смартфон протект предлага защита в случай на случайна или злоумишлена повреда на устройството, а Смартфон протект+ предлага освен защита при случайна и злоумишлена повреда, още и защита в случай на кражба.
Застрахователната премия зависи от цената без абонамент на устройството в Теленор и избрания застрахователен продукт. Тя се заплаща като месечна такса и се включва в месечната сметка на клиента. Всички клиенти на Теленор, които сключат застраховка Смартфон протект или Смартфон протект+ до 30 април 2019 г., няма да заплащат първата месечна застрахователна премия.

При настъпване на застрахователно събитие, което е покрито от условията на полицата, клиентът трбва да заяви това чрез обаждане на кратък номер 123. В случаите, в които повредата подлежи на ремонт, устройството ще бъде ремонтирано в сервиза на Теленор, а когато това е невъзможно – устройството ще бъде заменено с ново от същата марка и модел или аналогично, ако застрахованото устройство вече не се предлага. В случай на одобрена от застрахователя щета, клиентът ще заплаща и сума за самоучастие, която е предварително уточнена в застрахователния му договор, но не се предвижда изплащането на парично обезщетение за настъпили щети.

Подробна информация за размерите на месечните премии и самоучастия, устройствата, за които се предлага застраховка и съответните условия на застрахователните продукти ще бъде публикувана на официалната страница на компанията, както и в магазините на оператора.

Застрахователната полица може да бъде сключена в момента на покупка или вземане на лизинг на устройството като избраният застрахователен пакет не може да бъде променян. Полицата е безсрочна и може да бъде прекратена по всяко време от клиента, без неустойки.

Застраховката е продукт на компанията Chubb European Group SE, а Теленор я предлага в качеството си на застрахователeн агент на компанията.

 

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This