Изберете страница

Apple не подслушва своите потребители

От всички компании, за които се съмняваме, че записват разговорите ни с устройствата си, Apple единствена отрече подобна възможност, след като сенаторите Грег Уолдън, Марша Блекбърн, Грег Харпър и Робърт Латър изпратиха запитване до нея и Google дали смартфоните събират аудио данни от разговорите на потребителите.

В отговор Apple изпрати писмо, в което обяснява, че iPhone не записва аудио, докато слуша командите към Siri, а асистентът не споделя получената информация. Компанията добави още, че изисква потребителите да одобрят изрично достъпа до микрофона, а приложенията трябва да дават ясен признак, че слушат.

Все още не е ясно дали Alphabet, компанията майка на Google ще отговори на американските депутати, но те със сигурност очакват отговора й с нетърпение. Google също разполага с гласов асистент, който идва заедно с телефоните с Android, но предлага и интелигентни високогооврители. Интересното обаче е, че законодателите се съсредоточават върху смартфоните, вместо да разширят обхвата на запитването, след като вече има подобен прецедент с Alexa на Amazon и нейните Echo говорители, които както се оказа са записвали части от разговора и са изпращали аудио файловете без разрешение на собствениците си.

Apple вече отхвърли някои приложения в App Store, които нарушават поверителността, но отказа да сподели подробности за причините.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This