Изберете страница

Доставките на компоненти за iPhone X се стабилизират

Времето за доставка на десетия юбилеен модел iPhone X при онлайн поръчка намаля до 1-2 седмици, което разбира се предизвика спекулации, че търсенето му е отслабнало, но известният анализатор Минг-Чи Куо твърди, че всъщност това се дължи на очакваното подобрение във веригата за доставки на компоненти.

В бележките си към инвеститорите, Куо посочва, че Apple и нейните доставчици са имали големи проблеми с производството на някои компоненти за TrueDepth камерата на iPhone X, което е и причината за ограничените наличности при стартирането му. Според него сред проблемните компоненти са били и полимерните LTE антени, но компанията е разширила поръчките си за тях, включвайки нов производител (Career), а същевременно доставките на известният като Romeo модул на камерата са се стабилизирали.

Така Foxconn вече може да произвежда между 450 000 и 550 000 бройки iPhone X на ден, докато до скоро те бяха едва 50 000 – 150 000. Анализаторът твърди също, че продажбите през това тримесечие може да са с 10-20% по-високи от първоначалните прогнози, което всъщност се предвиждаше едва за първото тримесечие на 2018 година.

Когато iPhone X излезе на пазара на 3 ноември, Куо изчисли, че Apple разполага с 2-3 милиона готови устройства, които са крайно недостатъчни, за да се задоволи търсенето. Както и се очакваше, клиентите бързо разграбиха първоначалните количества в рамките на десетина минути, а сроковете за доставка се увеличиха до 5-6 седмици. Apple все още не е обявила продадените през първия уикенд бройки, като само отбеляза, че интересът на потребителите е „извън класациите“.

Прогнозите за доставки сега са значително по-добри и можем само да се надяваме, че скоро всеки желаещ ще може да си купи iPhone X веднага, щом посети магазин, или го поръча онлайн.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This