Изберете страница

Apple получи награда Emmy за интеграцията на Siri в Apple TV

Apple е една от малкото компании, които тази седмица бяха удостоени с награда Emmy. Националната академия за телевизионни изкуства и науки обяви наградите в прессъобщение във вторник, подчертавайки аспекта „Sciences”.

Гигантът от Купертино беше отличен с Emmy за „контекстуална гласова навигация за откриване и взаимодействие с телевизионно съдържание“, което разбира се е благодарение на виртуалния асистент Siri, който помага на потребителите бързо да намират конкретно съдържание на Apple TV. Comcast, Microsoft и Nuance са сред останалите компании, удостоени със същата награда.

Производителят на дрони DJI също получи Emmy за своите „нискоскоростни дистанционно контролирани въздушни платформи за телевизия“, а You Tube взе наградата за „технология за идентифициране на видео клипове за защита на стойността на съдържанието и авторското право“.

Всъщност това не е първото отличие Emmy за Apple. Компанията спечели забележителната награда „ Outstanding Commercial” през 2014 година за своята празнична реклама, наред с още няколко преди това.

„Наградите Еmmy в областта Sciences са насочени към талантливите и иновативни лидери и компании, които направиха невероятния свят на телевизията възможен“ каза Боб Мауро, президент на NATAS.

Siri се появи в Apple TV с пускането на tvOS през 2015 година, като позволи на потребителите бързо да навигират в менютата, използвайки само гласа си. Виртуалният асистент може да се ползва и  заедно с телевизионното приложение за бързо намиране на конкретно шоу, или за превъртането му  напред и назад, а може и услужливо да ви отговори на въпроса „Какво каза той?“, когато сте изпуснали реплика от филма.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This