Изберете страница

Apple може би ще представи на WWDC 2017 нов MacBook, MacBook Pro и MacBook Air

Apple планира да обяви обновлението на своята серия преносими компютри на предстоящата конференция на разработчиците, която ще се проведе в началото на юни, съобщи вчера Bloomberg. Според изданието се очаква да видим новите версии на MacBook и MacBook Pro, а може би и на MacBook Air.

MacBook Pro, който получи актуализация през октомври миналата година, се сдоби с по-тънък дизайн и Touch Bar, но ще бъде обновен с по-бързия процесор Kaby Lake, а външно ще изглежда по същия начин. Според слуховете, компанията работи върху собствен ARM чип, който може да се справи с функции с ниска мощност, но той все още не е готов.

От друга страна, MacBook Air не е актуализиран от март 2015 година, но Bloomberg предполага, че гигантът ще го освежи с актуален процесор, което би означавало, че той ще може се задържи на пазара още няколко години, като опция с по-ниска цена, тъй като продажбите му все още остават изненадващо силни.

Новите лаптопи най-вероятно ще бъдат обявени на 5 юни, а събитието ще започне в 20 часа наше време. Слуховете сочат, че Apple може да използва повода, за да представи и така дългоочаквания 10.5 инчов iPad Pro, както и нов говорител, използващ услугите на виртуалния асистент Siri, който ще постави началото на отделна продуктова линия.

В доклада на Bloomberg не се споменава нищо за iMac и Mac mini, които не са актуализирани съответно от октомври 2015 и октомври 2014 година. Компанията наскоро заяви, че има планове за обновяването им, но така и не уточни кога ще стане това.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This