Изберете страница

Galaxy S8 ще диша праха на iPhone 8

Известният със своите точни прогнози по отношение на продуктите на Apple анализатор, Минг-Чи Куо рядко изразява своето мнение по други въпроси, но в последния си доклад обърна внимание на Galaxy S8. Според него, поради липсата на сериозни иновации, той няма да е така популярен, като своя предшественик S7, а iPhone 8 на Apple ще набере много повече инерция на пазара, въпреки, че ще бъде представен почти половин година по-късно.

Куо пише в своите бележки, че доставките на Galaxy S8 тази година ще достигнат 40-45 милиона бройки, което определено е много по-малко от 52 милиона за S7 миналата година. Компанията изтегли по-рано премиерата на миналогодишния си флагман, а поредицата инциденти с Note 7 и последвалото изтегляне от пазара насочиха потребителите към него, докато тази година, според слуховете, Galaxy S8 ще достигне до магазините едва на 21 април, или шест седмици по-късно.

Разбира се този модел ще е още една стъпка към качеството и ефективността, но слуховете за неговия основен конкурент iPhone 8 рязко контрастират с това, тъй като той ще е най-големият скок в технологиите за iPhone, който сме виждали от години насам и въпреки, че много от функциите на двата смартфона са подобни, те ще бъдат нови за потребителите на iOS, което ще изстреля десетия юбилеен модел на компанията към рекордни продажби.

С новия си форм-фактор и OLED дисплей от край до край, по-добър живот на батерията, възможност за безжично зареждане, увеличена производителност и редица нови функции, той ще се превърне в безспорния хит тази година, което съвсем естествено ще му осигури първото място, за сметка на до някъде скучния Galaxy S8.

Куо подчертава, че е песимистично настроен по отношение на поръчките за южнокорейския флагман и защото основните доставки на OLED панели ще се съсредоточат в новия модел на Apple, а както знаете тези количества са ограничени.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This