Изберете страница

Apple Smart Keyboard 2 е в процес на разработка

Нов патент, подаден от Apple свидетелства за това, че компанията вече работи по наследника на своята смарт клавиатура, който най-вероятно ще бъде представен, заедно с новото поколение iPad Pro, чиято премиера се очаква през март.

В чертежите към документа откриваме любопитни неща – три нови бутона, за споделяне, емотикони и извикване на виртуалния асистент Siri.

„Share“ ще извиква на екрана списък с опции за споделяне в социалните мрежи, по имейл или със съобщение. „Emoji“ най-вероятно ще извежда клавиатура с емотикони при iPad Pro, така както го прави и сегашният бутон в долния ляв ъгъл на Smart Keyboard, обозначен с глобус, който вече не присъства в чертежите. Третият бутон с иконка, изобразяваща лупа, ще бъде многофункционален. С едно натискане ще се появява търсачката, която ще действа в рамките на приложенията, с двоен клик ще се извеждат шорткъти към снимки, съобщения, бележки, камера и други, а със задържане ще се включва виртуалния асистент Siri.

Слуховете твърдят, че Apple ще представи новото си поколение iPad Pro през март, като единия от трите модела ще бъде изцяло нов, 10 инчов с дисплей от край до край, а останалите два ще са ъпгрейд на 9,7 и 12,9 инчовите версии, с по-нов и бърз процесор. Заедно с тях, компанията най-вероятно ще покаже и новата си умна клавиатура, както и наследникът на Apple Pencil.

Цената на сегашния модел Smart Keyboard е 149/169 долара съответно за 9,7 и 12,9 инчовите модели iPad Pro и тя беше представена през ноември 2015 година, а международните й версии, поддържащи различни езици излязоха през август 2016 година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Какво очакваме от iPhone 16

Какво очакваме от iPhone 16

На първо място iPhone 16 ще бъде първия AI смартфон на Apple. Както вече стана ясно, датата на представянето му е 9 ceптeмвpи, което е съвсем очаквано, тъй като този месец е тpaдициoнен това e вpeмeтo зa пpeдcтaвянe нa нoвaтa гeнepaция cмapтфoни нa ĸoмпaниятa. Hoвaтa...

Apple разкри кога ще покаже новия iPhone 16

Apple разкри кога ще покаже новия iPhone 16

Apple официално обяви предстоящото си събитие за представяне на нови продукти, насрочено за 9 септември. Събитието ще се състои в театър „Стив Джобс“ в Apple Park в 10:00 ч. местно време. Очаква се гигантът да представи новите модели iPhone 16, ново поколение Apple...

iPhone 16 ще дебютира на 10 септември

iPhone 16 ще дебютира на 10 септември

Apple подготвя най-голямото си хардуерно събитие за годината, което според Марк Гурман ще се състои на 10 септември. На това събитие компанията ще представи не само новите iPhone 16, но и новото поколение Apple Watch Series 10 и обновените слушалки AirPods. Очаква се...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This