Изберете страница

Нов патент на Apple намеква за възможностите на камерата на iPhone 8

Нов патент на Apple, подаден тази седмица, намеква за куп интресни нови функции, които можем да видим още в камерата на iPhone 8. Първоначално публикуван през 2016 година, документът обхваща оптимизиране на фокуса. Това означава много нови възможности и значително подобрение на текущия режим Bokeh на iPhone 7 Plus, който придава дълбочина на картината, добавяне на разширена реалност и възможност за избор на областта на фокусиране в снимката.

Технологията работи подобно на HDR, където камерата бързо заснема поредица снимки и ги комбинира, за да се получи желания ефект. Тук обаче, тя заснема приоритетните области в последователни разстояния и съчетава стека на изображението с помощта на най-острите пиксели, за да създаде напълно ясен образ.

Когато камерата разполага с всички тези данни, тя може да направи толкова много неща с тях. Например да ви позволи да изберете коя област на фокусиране ви харесва и да ги слее така, че да запази само нея. Може да използва разстоянието до обекта, за да създаде карта на дълбочината на сцената, така че да приложи добавена реалност и да поставя различни предмети при наслагването.

Сегашнията ефект Bokeh, не е реален такъв, той се получава прогресивно със смекчаване на фона зад обекта. С всички тези данни на изображението, телефонът би могъл по-точно да изчисли интензивността и метода на разфокусиране. За да направи това, естествено ще му трябва нов хардуер и нов софтуер и може би точно това ще предложи бъдещия iPhone 8 есента.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This