Изберете страница

Как да публикуваме Live Photos в Instagram и Facebook?

Заснемането на „живи“ снимки с iPhone е много забавно, но когато ги споделяме с приятелите си в социалните мрежи, те вече престават да се движат и ефектът се губи, а всички ние бихме искали да ги публикуваме такива, каквито са, нали?

Оказва се, че има много лесен начин това да се случи. Основното в случая е, че не е нужно потребителят от отсрещната страна също да разполага с iPhone, тъй като живите снимки всъщност представляват кратки видео клипчета, които могат да се видят на всяка платформа.

Има различни приложения, които позволяват публикуването им в социалните мрежи, но ние ще се спрем на Motion Stills на Google, което позволява да се коригират, редактират и конвертират живите снимки във видео и GIF файлове. То има и изключителната способност да стабилизира изображението, но за нашата цел е важна функцията му за споделяне в Instagram и Facebook.

Изтеглете Motion Stills, което е напълно безплатно в App Store за iPhone, отворете го и изберете снимката, която искате да редактирате и публикувате. Направете необходимите корекции и натиснете върху бутонът със стрелка в долната дясна част на дисплея. Изберете „Share Clip“ от опциите на изскачащото меню и превърнете своята жива снимка във видео. След това от опциите за споделяне, изберете „Save Video“, за да запазите създадения клип, за да го споделите в Instagram или Facebook. Сега вече можете да отворите някое от двете приложения на социалните мрежи и да изберете вече създадения клип и да го публикувате в пост, като отново имате възможността да добавите текст, преди да кликнете ОК и да го направите достояние на приятелите си. Това е всичко, вашата жива снимка вече е публична и всички могат да усетят нейната емоция. Важно е да се отбележи само, че винаги трябва да избирате функцията „Save Video“, а не GIF, защото тези файлове няма да се движат в Instagram. GIF файлчетата, създадени с помощта на Motion Stills, могат да бъдат публикувани в Twitter, Facebook, Tumblr или някъде другаде, където се поддържа този формат.

Другата важна подробност е, че ако изтриете оригиналната жива снимка, вече няма начин да я върнете обратно от клипа, във формат Live Photo.

Предполага се, че в следващите си версии, Instagram и Facebook вече ще поддържат директно публикуване на живи снимки, без да се налага да ги конвертирате преди това, но за сега този метод работи чудесно и ще ви помогне да споделите своите моменти със света.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This