Изберете страница

Появиха се рендери на Magic Keyboard с вграден Touch Bar

След премиерата на новите MacBook Pro и една от най-големиет иновации в тях, а именно сензорния панел Touch Bar, който замества функционалните бутони в най-горната част на клавиатурата, съвсем уместно се появи въпросът, какво би станало, ако тази технология бъде приложена в самостоятелната клавиатура Magic Keyboard, върху която се предполага, че работи Apple?

Фактори като животът на батерията и повишаването на цената, несъмнено биха повлияли върху едно подобно решение, но това не попречи на някои нетърпеливи дизайнери да създадат реалистични макети на бъдещата клавиатура.

Снимките се появиха в Reddit, публикувани от потребител с никнейм Hazza42 и сочат един много сходен с този на настоящата Magic Keyboard дизайн, но с цвят между Silver и Space Gray и черни клавиши.

В горната й част, разбира се можем да видим OLED Touch Bar, а тъмният цвят на алуминиевите бутони, изглежда прекрасно в близост до изобразените от него бели клавиши, подобни на използваните в момента в клавиатурата на Apple.

На гърба на прототипа виждаме Lightning конектор за бързо зареждане, което може би е продиктувано от притесненията за живота на батерията, след евентуалното вграждане на Touch Bar, тъй като в момента потребителите могат да изкарат седмица, без да заредят своята Magic Keyboard.

На рендерите виждаме също интегриран цифров панел от дясната страна, нещо което Apple не предлага в текущите си модели. Можем да предположим, че завърщането му ще даде възможност в по-широкото пространство отдолу, да бъде вградена и по-голяма батерия.

Разбира се, колкото и правдоподобни да изглеждат тези изображения, те са плод единствено на въображението на дизайнерите и ние няма как да знаем, дали компанията има планове да пренесе Touch Bar и в своята безжична клавиатура. Не можем да не признаем обаче, че тя изглежда изключително добре в този си вид и според коментарите на потребители, те биха се разделили с 200 долара, за да я притежават.

Дали подобна Magic Keyboard ще се появи на пазара през следващата година, или Apple има съвсем други планове за нея, ще разберем едва, когато компанията е готова да предложи на своите фенове един наистина завършен и функционален продукт, а до тогава ще следим с интерес всички слухове и спекулации.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This