Изберете страница

Apple продаде 45.4 милиона iPhone през последното фискално тримесечие

Тим Кук разкри по време на конферентен разговор, че Apple е продала невероятните 45.4 милиона бройки iPhone през последното, четвърто фискално тримесечие на 2016 година, което приключи на 30 септември. В това число са включени всички модели, заедно с iPhone 7, iPhone 6s и iPhone SE, продадени от юли до септември.

Трябва да отбележим, че Уолстрийт прогнозира 44.8 милиона продадени устройства, но всъщност реализираните 45.4 милиона са по-малко от 48.04 милиона през същото тримесечие на предходната година.

Общите приходи на компанията също отбелязват лек спад и са 46.9 милиарда долара, на фона на прогнозите за 46.94 милиарда, но тя добавя 1.67 долара към стойността на акциите си.

Всъщност фискалното тримесечие приключи само няколко седмици, след като iPhone 7 достигна до пазара и можем да предположим, че тези резултати далеч не отразяват цялостните му продажби. За следващото тримесечие, компанията прогнозира приходи между 76 и 78 милиарда долара, които са съвсем малко по-високи от 74.9 милиарда, които предполагат анализаторите от Уолстрийт. Това до голяма степен отразява текущото търсене на новите модели iPhone 7/Plus, но и новото поколение MacBook Pro, което компанията представи преди броени дни и което също ще даде тласък на продажбите през първото фискално тримесечие на 2017 година, като се има предвид празничното пазаруване в края на календарната 2016 година. Именно за този празничен сезон, компанията прогонозирапо-високи продажби на своите флагмани, предизвикани донякъде и от епичното фиаско на Galaxy Note 7, основният конкурент на iPhone 7, голяма част от потребителите на който са се насочили към покупката на iPhone 7 Plus, според анализаторите.

Каквото и да си говорим за тези резултати, едно е ясно – всички погледи са насочени към бъдещия iPhone 8, на който се възлагат и надеждите да върне славните времена на нарастващи продажби.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This