Изберете страница

Някои полезни комбинации бутони при работа с iPhone 7/Plus

След въвеждането на новия капацитивен хоум бутон в iPhone 7/Plus, едно от нещата, които се промениха е начинът, по който да направите Hard Reboot на телефона, когаго се наложи. До сега това ставаше със задържане на хоум бутона и този за включване, докато на екрана се появи логото на Apple, но поради особеностите на новия хоум бутон, сега конфигурацията се променя.

  • Ако сте горд собственик на iPhone 7 или iPhone 7 Plus и по някаква причина се налага да рестартирате хардуерно своето устройство, ето как можете да го направите стъпка по стъпка:

iphone-7-reboot-how

Стъпка 1: Задръжите бутона за включване

Стъпка 2: Докато държите първия бутон натиснат, натиснете и този за намаляване на звука, който се намира от лявата страна на телефона и се уверете, че ги държите натиснати и двата едновременно.

Стъпка 3: Така устройството ще изгасне, както когато е изключено по нормалния начин с бутона за включване/изключване.

Стъпка 4: Изчакайте докато на екрана се появи логото на Apple и чак тогава пуснете двата бутона.

Така вашият iPhone 7 ще се рестартира и ще премине към началния екран за отключване. Процесът е много подобен на този, който се използва при по-старите устройства на Apple, а промяната е само в единия използван за целта бутон – вместо хоум бутона, се натиска и задържа левият бутон за намаляване на звука.

  • За сметка на това, правенето на скрийншот става както преди – с еднивременно натискане на бутона за включване и хоум бутона.
  • Понякога се налага да включите телефона в т.нар. DFU мод, за да можете да го ресторнете през iTunes. Сега с промяната на функционалността на хоум бутона, това става така:

Стъпка 1: Първо се уверете, че разполагате с най-новата версия на iTunes, инсталирана на вашия компютър.

Стъпка 2: Включете кабела за захранване в телефона и компютъра.

Стъпка 3: Изключете телефона по нормалния начин, чрез бутона за включване/изключване и слайдерът, който се появява на екрана.

Стъпка 4: След като устройството вече е изключено, натиснете и задръжте бутона за включване от дясната му страна за 3 секунди, докато той все още е натиснат, натиснете и задръжте и този за намаляване на звука, който се намира на лявата страна на телефона и задръжте така 10 секунди.

Стъпка 5: След като минат 10 секунди, пуснете бутона за включване, но продължете да държите този за намаляване на звука още 5 секунди.

Ще видите логото на Apple на екрана и анимация, която ви подканва да вклучите кабела и чак тогава можете да пуснете задържания до сега бутон за звука.

Стъпка 6: Екранът ще стане изцяло черен, което потвърждава, че устройството е в DFU мод и вече можете да го ресторнете по обичайния начин.

Първоначално тези полезни комбинации, може би ще ви се сторят трудни, поради стария навик да използвате хоум бутона в тези ситуации, но със сигурност ще свикнете бързо и това няма да ви затруднява след първите няколко пъти.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This