Изберете страница

7 неща, които iPhone 7 може, а Galaxy S7 – не!

Безспорно iPhone 7 и Galaxy S7 са двата флагмана, които се борят за вниманието на потребителите тази есен. Има ли нещо, с което iPhone 7 превъзхожда своя съперник? Отговорът е да, всъщност няколко неща и ето кои са те:

  1. Двете камери на iPhone 7 Plus позволяват 2х оптично приближение и 10х цифрово увеличение.

1Оптичното увеличение означава, че можете да увеличите снимката, без да се промени качеството на изображението. Камерите на Samsung не разполагат с такова.

  1. iPhone 7 ви позволява пълноценно да използвате новите безжични слушалки AirPods на Apple.

2Въпреки, че AirPods ще работят с всяко стандартно Bluetooth аудио устройство, използването им с iPhone дава повече предимства, като лесно сдвояване и достъп до виртуалния асистент Siri.

  1. iPhone 7 и iOS ви дават достъп до най-добрите приложения, които излизат първо в App Store и понякога само там.

3Разработчиците предпочитат iOS пред Android, което означава,че най-добрите приложения и актуализации за тях идват първо за iPhone и ако цените качеството, то този телефон е тъкмо за вас. Например, както беше споменато на официалното събитие на Apple на 7 септември, Nintendo пуска Super Mario Run ексклузивно за iOS.

  1. iPhone 7 обещава бързи и редовни ъпдейти.

4Apple има добра репутация, що се отнася до съфтуерната поддръжка на своите по-сатри устройства и възможността им да използват новите версии на iOS. Например тази година iPhone 5 също получи актуализация към новата iOS 10 и това стана в същия ден и час, както и за по-новите модели на компанията. Samsung рядко ъпдейтва своите Android смартфони и често само най-новите флагмани от последната година получават най-актуалната версия на операционната система, а това отнема месеци след като тя вече е представена официално.

  1. iPhone 7 има повече опции за избор на вградена памет.

5iPhone 7/Plus са налични в 32/128/256 GB версии. Въпреки, че смартфоните на Samsung имат опция за увеличавана на вградената памет с допълнителна microSD карта, Galaxy S7 се предлага с 32 GB вградена такава, а не всички приложения позволяват да бъдат инсталирани на външна памет.

  1. iPhone 7 има по-бърз процесор.

6Ранните тестове на новия А10 Fusion процесор на Apple показват, че iPhone 7 е най-бързият смартфон на пазара. В действителност той е достатъчно мощен, за да се конкурира дори с някои модели лаптопи. Samsung също използва нови процесори за своите телефони, но те не могат да се състезават с резултатите на А10.

  1. iPhone 7 има стерео говорители.

7С iPhone 7 вече можете да слушате своята музика по съвсем нов начин. За разлика от своя конкурент Galaxy S7, който разполага само с един единствен говорител, разположен в долната част на устройството, в допълнение към него, iPhone 7 има още един, в горната част на телефона, което позволява много по-силен звук и стерео ефект при гледане на видео, игра или слушане на музика.

Разбира се това са само част от предимстават на новия iPhone 7, а с навлизането му на пазара, със сигурност ще открием още и още и тези от вас, които са избрали да си го купят, няма да съжаляват. Борбата между двата гиганта е жестока и Apple спечели този рунд, особено след множеството инциденти със самозапалили се Note 7, които предизвикаха изтеглянето му от пазара.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

1 Коментар

  1. Олег Петров

    Безпорно и двата телефона са невероятни, но няма как да игнорираме фактът, че iOS е направена за един вид хардуер, а Android за много и различни видове. Това води до лоша оптимизация на софтуера. За това iOS е най-добрата система в най-добрия телефон!

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This