Изберете страница

120 Hz ProMotion дисплей ще достигне до базовите модели iPhone след две години

120 Hz ProMotion дисплей ще достигне до базовите модели iPhone след две години, твърди Рос Йънг, главен изпълнителен директор на Display Supply Chain Consultants. ProMotion технологията беше представена за пръв път с моделите iPhone 13 Pro през 2021 година и до сега остава ексклузивна за Pro устройствата в сериите.

В Twitter Йънг публикува пътна карта, очертаваща различните технологии, свързани с дисплеите, които ще видим в бъдещите модели iPhone. От нея става ясно, че LTPO ще достигне до стандартните iPhone през 2025 година, което според анализатора ще активира ProMotion на тези устройства, позволявайки на дисплея да увеличи до 120 Hz честотата на опресняване за по-плавно превъртане, когато е нужно.

ProMotion ще даде възможност и да се намалява до по-енергийно ефективна честота на опресняване. Моделите 13 Pro могат да достигнат до 10 Hz, а 14 Pro – до 1 Hz, позволявайки добавянето на функцията Always-On Display с визуализиране на часовник, уиджети и известия на заключен екран.

Като цяло пътната карта предполага, че iPhone 17 и 17 Plus ще разполагат с ProMotion дисплеи и вероятно ще предлагат и Always-On Display. Това е редовна практика на Apple, която разширява функциите да базовите си модели с течение на времето. Тази година се очаква Dynamic Island да достигне до четирите устройства в серията iPhone 15, а според Йънг, Face ID и камера под дисплея също ще видим едва след две години в iPhone 17 Pro.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This