Изберете Страница

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini, твърди южнокорейското издание The Elec. Според доклада, компанията е започнала да разработва и 20-инчово сгъваемо устройство, което вероятно ще се превърне в MacBook Pro.

20-инчовото сгъваемо устройство ще предлага в разгънато състояние 20.25” дисплей, а когато е сгънато, той ще е с размер 15.3”. Тъй като все още е в много ранен етап на разработка, няма информация дали ще се предлага с физическа клавиатура или само със сензорна. 10-инчовото сгъваемо устройство пък, ще замени гамата iPad Mini.

Изглежда ще отнеме няколко години, преди двете устройства да се появят на пазара, тъй като според доклада, компанията ще ги пусне само, след като вгради OLED панели в останалите си модели. Към момента само iPhone и Apple Watch могат да се похвалят с OLED екран, но според информацията OLED iPad ще пристигне през 2024 година и ще се предлага в 11” и 12.9” варианти, а дисплеите ще бъдат изработени от LG Display и Samsung Display. Говори се още, че сгъваемите панели също ще бъдат произведени от южнокорейски компании.

Що се отнася до OLED MacBook, очаква се такъв да дебютира едва през 2026 година, въпреки първоначалноте слухове за 2025 година. 10-инчовото сгъваемо устройство на компанията обаче, е планирано да стартира през 2025 година, докато по-голямото 20-инчово може да пристигне през 2027 година.

Докладът посочва, че няма голям шанс Apple да направи сгъваем iPhone, тъй като този форм-фактор няма да му донесе значителни предимства.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This