Изберете страница

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini, твърди южнокорейското издание The Elec. Според доклада, компанията е започнала да разработва и 20-инчово сгъваемо устройство, което вероятно ще се превърне в MacBook Pro.

20-инчовото сгъваемо устройство ще предлага в разгънато състояние 20.25” дисплей, а когато е сгънато, той ще е с размер 15.3”. Тъй като все още е в много ранен етап на разработка, няма информация дали ще се предлага с физическа клавиатура или само със сензорна. 10-инчовото сгъваемо устройство пък, ще замени гамата iPad Mini.

Изглежда ще отнеме няколко години, преди двете устройства да се появят на пазара, тъй като според доклада, компанията ще ги пусне само, след като вгради OLED панели в останалите си модели. Към момента само iPhone и Apple Watch могат да се похвалят с OLED екран, но според информацията OLED iPad ще пристигне през 2024 година и ще се предлага в 11” и 12.9” варианти, а дисплеите ще бъдат изработени от LG Display и Samsung Display. Говори се още, че сгъваемите панели също ще бъдат произведени от южнокорейски компании.

Що се отнася до OLED MacBook, очаква се такъв да дебютира едва през 2026 година, въпреки първоначалноте слухове за 2025 година. 10-инчовото сгъваемо устройство на компанията обаче, е планирано да стартира през 2025 година, докато по-голямото 20-инчово може да пристигне през 2027 година.

Докладът посочва, че няма голям шанс Apple да направи сгъваем iPhone, тъй като този форм-фактор няма да му донесе значителни предимства.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This