Изберете страница

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini, твърди южнокорейското издание The Elec. Според доклада, компанията е започнала да разработва и 20-инчово сгъваемо устройство, което вероятно ще се превърне в MacBook Pro.

20-инчовото сгъваемо устройство ще предлага в разгънато състояние 20.25” дисплей, а когато е сгънато, той ще е с размер 15.3”. Тъй като все още е в много ранен етап на разработка, няма информация дали ще се предлага с физическа клавиатура или само със сензорна. 10-инчовото сгъваемо устройство пък, ще замени гамата iPad Mini.

Изглежда ще отнеме няколко години, преди двете устройства да се появят на пазара, тъй като според доклада, компанията ще ги пусне само, след като вгради OLED панели в останалите си модели. Към момента само iPhone и Apple Watch могат да се похвалят с OLED екран, но според информацията OLED iPad ще пристигне през 2024 година и ще се предлага в 11” и 12.9” варианти, а дисплеите ще бъдат изработени от LG Display и Samsung Display. Говори се още, че сгъваемите панели също ще бъдат произведени от южнокорейски компании.

Що се отнася до OLED MacBook, очаква се такъв да дебютира едва през 2026 година, въпреки първоначалноте слухове за 2025 година. 10-инчовото сгъваемо устройство на компанията обаче, е планирано да стартира през 2025 година, докато по-голямото 20-инчово може да пристигне през 2027 година.

Докладът посочва, че няма голям шанс Apple да направи сгъваем iPhone, тъй като този форм-фактор няма да му донесе значителни предимства.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This