Изберете страница

Увеличеният размер на моделите iPhone 16 Pro ще е заради големи надстройки на камерата

Увеличеният размер на моделите iPhone 16 Pro ще позволи големи надстройки на камерата, включително и перископна телефото камера и 12% по-голям сензор за основната, твърдят последните слухове.

Информацията идва от китайската социална мрежа Weibo и потребител, който се позовава на вътрешни източници в индустрията. Тя потвърждава предишни слухове, че моделите iPhone 16 Pro ще се предлагат с по-големи дисплеи, а това ще осигури повече място за вътрешните компоненти и системата на перископната камера.

По-рано журналистът Марк Гърман посочи, че увеличеният размер може да помогне за улесняване на подобренията в хардуера на камерата или по-мощна вътрешна батерия. Въпреки че се очаква iPhone 15 Pro Max да представи първата перископна телефото камера в iPhone, в началото функцията ще е ексклузивна за модела Max. Твърди се, че от следващата година Apple планира да я вложи в двата Pro модела, а увеличеният им размер частично се обяснява с нуждата от повече вътрешно пространство за внедряване на перископната камера в по-малкия модел.

За iPhone 16 Pro Max или iPhone 16 Ultra, допълнителното вътрешно пространство очевидно ще позволи по-голям сензор за основната камера с размер 1/1.14”. В момента iPhone 14 Pro и 14 Pro Max разполагат с 1/1.28” сензор и не се очаква увеличението му в тазгодишните Pro модели. По-голям сензор може да подобри динамичния обхват и замъгляването на фона на основната камера. Може също така да подобри значително възможностите за фотография при слаба осветеност, тъй като по-голямата повърхност може да улови повече светлина със същата скорост на затвора и бленда.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна може би най-важния си ъпдейт от години – iOS 17.4

Apple пусна може би най-важния си ъпдейт от години – iOS 17.4

Apple пусна снощи iOS 17.4 и iPadOS 17.4 - важна актуализация, целяща да се съобрази със Закона за цифровите пазари (DMA) на ЕС, който скоро ще влезе в сила. Тази версия на операционната система въвежда поддръжка за магазини за приложения на трети страни и носи...

Apple пуска нови 13″ и 15″ MacBook Air с чип М3

Apple пуска нови 13″ и 15″ MacBook Air с чип М3

Apple обяви снощи своята гама от следващо поколение M3 MacBook Air, в 13" и 15" размери. Новите модели вече са налични за поръчка и ще започнат да се доставят на 8 март. Новите лаптопи разполагат с чип M3 с по-висока производителност на CPU и GPU, надграден Neural...

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This