Изберете страница

Приложението Facebook Messenger за Apple Watch спира да работи в края на месеца

Приложението Facebook Messenger за Apple Watch спира да работи в края на месеца, става ясно от публикации в социалните мрежи, които показват скрийншот на съобщение, че Messenger няма да е наличен като приложение за часовника след 31 май. Потребителите обаче ще продължат да получават съобщения от основното приложение.

Не всички потребители са получили съобщението, но в свое изявление говорител на Meta посочи:

“Хората все още могат да получават известия от Messenger на своя Apple Watch, но след края на май те вече няма да могат да отговарят от часовника си. Те ще могат да продължат да използват приложението на своя iPhone, настолен компютър и в мрежата.”

Meta не посочва причината за решението си да спре приложението, което беше представено през 2015 година. То позволява на потребителите да изпращат гласови клипове, харесвания, стикери и други, без да се налага да отварят съответното приложение на телефона си.

Някои потребители във Facebook предположиха, че това може ад се дължи на факта, че позволяването на хората да отговарят директно от часовника си намалява времето, прекарано в Messenger на самите смартфони. Така Messenger се присъединява към дългата поредица услуги от трети страни, които прекратиха разработките си за watchOS през последните няколко години, като Twitter, Instagram, Target, Trello, Slack, Hulu и Uber.

С течение на времето Apple постепенно се отдалечи от популяризирането на Apple Watch като дом за приложения, фокусирайки се върху неговите фитнес и здравни функции. Последните слухове сочат, че компанията възнамерява да направи интерактивните уиджети голяма част от своя редизайн на watchOS 10, което се тълкува като доказателство, че специалните приложения не са се оказали достатъчно популярни. Според журналиста Марк Гърман, този ход е признание, че “не винаги има смисъл от часовник”, тъй като “приложенията за него едва са се наложили”. Въпреки това Apple може да направи новия си ориентиран към уиджетите интерфейс незадължителен.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This