Изберете страница

Потребители се оплакват от бърз спад на капацитета на батерията на iPhone 14

Серията iPhone 14 е на пазара по-малко от година, но някои потребители съобщават, че вече имат проблеми със здравето на батерията. Все повече хора забелязват, че то се влошава по-бързо от това на предишните модели, а в някои случай спадът е с до 10%, което предполага, че батериите на текущата генерация смартфони на Apple няма да издържат толкова, колкото своите предшественици.

Сигналите за проблема в социалните мрежа са много, като в един от тях потребителят сравнява спадът от 10% в здравето на батерията на iPhone 14 Pro за почти година с 15% спад при iPhone 13 Pro за две години. Причините за този проблем не са ясни, но сред тях може да са индивидуалния начин на използване на устройствата, по-честото им зареждане, климатичните условия и др.

Добрата новина е, че проблемът не се наблюдава при всички потребители с iPhone 14, но всъщност това не е първият път, когато чуваме за подобно нещо. Още през май много собственици на iPhone 14 Pro се оплакваха от сериозно подуване на батерията и изглежда броят на недоволните клиенти расте.

Мойте лични наблюдения сочат, че по-бързото изхабяване на батерията е черта на по-новите модели iPhone и не се отнася конкретно и само до iPhone 14 Pro. Може би просто с добавянето на нови и нови функции в операционната система и хардуерни подобрения, батерията съвсем резонно губи капацитета си по-бързо и би било добре Apple да обърне внимание на това.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This