Изберете страница

Пет нови функции, които ще пристигнат по-късно този месец с iOS 16.1

Само след няколко седмици Apple ще пусне официалната версия на iOS 16.1 за всички съвместими модели iPhone и това ще е първата голяма актуализация на новата iOS 16 след старта й миналия месец. Тя ще донесе няколко промени, функции и корекции на грешки, а пет от тях може би са основните:

Live Activities

С iOS 16.1 Apple ще активира Live Activities на преработения заключен екран и Dynamic Island при iPhone 14 Pro/Pro Max. Това са нов тип интерактивни известия, които могат динамично да показват информация в реално време от приложения, без да е нужно отварянето им. Става въпрос например за Uber, спортни приложения и др.

Преработен индикатор на батерията

Apple вече добави процента в индикатора на батерията в лентата за састояние на iPhone с ноч, но първоначалната версия оставаше визуално непроменена, въпреки промените в нивото на зареждане. С iOS 16.1 индикаторът вече ще отразява реалното ниво на батерията, а новата икона ще стане достъпна и за останалите четири модела – iPhone Xr, 11, 12/13 mini.

Apple Fitness Plus Just an iPhone

След актуализацията потребителите ще могат да се абонират за Apple Fitness Plus и да я използват без нужда от Apple Watch. Абонаментът предлага широк набор от клипове и програми за тренировки с различни треньори, но при старта му беше нужен часовник за визуализиране на показателите в реално време на екрана.

Clean Energy Charging Option

Новата опция за зареждане с чиста енергия селективно зарежда iPhone когато е налично електричество с по-ниски въглеродни емисии в опит да осигури по-екологичен метод на зареждането. Apple посочва, че телефонът все още няма да достига пълно зареждане, преди да е нужно възоснова на ежедневната рутина на потребителя, а функцията може да бъде изключена по желание.

Pre-Load In-App Content

Новият превключвател за приложения, изтеглени от AppStore, който автоматично ще ги стартира във фонов режим, за да изтеглят съдържанието, преди да ги пуснете за пръв път и има за цел да ускори използването им веднага след изтегляне, вместо да чакате нужното съдържание да се зареди.

iOS 16.1 е голяма актуализация и в нея са включени още няколко по-малки, но забележителни корекции и промени: преработен раздел за тапети в Settings, коригиране на бъга, който ви кара постоянно да потвърждавате при копиране, възможност за изтриване на Wallet и основите на стандата за интелигентен дом Matter и Emergensy SOS чрез сателит. Предполага се, че Apple ще пусна iPadOS 16.1 на 24 октомври и можем да допуснем, че заедно с нея ще получим и iOS 16.1.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple се готви да пусне нова система, която ще позволи на персонала в магазина да ъпдейтва безжично софтуера на iPhone преди продажба, без да се налага да ги изважда от опаковката им, съобщи в своя бюлетин Power On, Марк Гърман от Bloomberg. Според него, новата...

Защо е по-добре да изчакате с ъпдейта до macOS Sonoma 14.4

Защо е по-добре да изчакате с ъпдейта до macOS Sonoma 14.4

Apple пусна macOS Sonoma 14.4 на 7 март, но преходът към най-новата софтуерна актуализация не беше напълно безпроблемен за всички. Потребители докладваха редица бъгове, които значително влияят на ежедневния им работен процес. Някои потребители са имали проблеми със...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This