Изберете страница

Няма да видим новите solid-state бутони в iPhone 15 Pro

Няма да видим новите solid-state бутони в iPhone 15 Pro, поради “неразрешени технически проблеми преди масовото производство”, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо.

Всъщност Куо обяви, че двата Pro модела в тазгодишната серия iPhone 15 ще бъдат оборудвани с полупроводникови бутони още през октомври. Тогава той посочи, че два допълнителни Taptic Engine ще осигуряват хаптична обратна връзка, за да симулират усещането за натискане на хардуерен бутон, без те да се движат физически, подобно на тракпада Force Touch в по-новите MacBook.

Сега обаче анализаторът обяви в публикация в Medium, че устройствата все още ще са оборудвани с познатите ни физически бутони:

“Последното ми проучване показва, че поради неразрешени технически проблеми преди масовото производство и двата модела iPhone 15 Pro ще изоставят внимателно наблюдавания дизайн на твърдотелни бутони и ще се върнат към традиционния дизайн на физически бутони”, пише Куо. Не е ясно обаче, дали “традиционният дизайн” ознамчава два бутона за силата на звука, или Apple все пак ще ги обедини в един единствен удължен бутон, както се говореше по-рано.

Анализаторът посочва, че все още има време компанията да модифицира дизайна на iPhone 15 Pro, тъй като устройствата са в етап на разработка. Той вярва, че промяната ще има “ограничено въздействие” върху графика за масово производство и доставки на Pro моделите. Според него тази новина е лоша за Cirrus Logic и AAC Technologies, двата ключови доставчика на свързани с Taptic Engine компоненти за iPhone.

Промяната в плановете беше докладвана и от техническите анализатори Джеф Пу и Шели Чоу от базираната в Хонконг инвестиционна компания Haitong International Securities:

“Въз основа на нашите проверки на веригата за доставки сега очакваме серията iPhone 15 Pro да се върне към сегашния дизайн с физически бутони поради по-сложен дизайн”, посочват анализаторите в изследователските си бележки. Според тях дизайнът с полупроводникови бутони е отложен за серията iPhone 16 следващата година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Какво очакваме от iPhone 16

Какво очакваме от iPhone 16

На първо място iPhone 16 ще бъде първия AI смартфон на Apple. Както вече стана ясно, датата на представянето му е 9 ceптeмвpи, което е съвсем очаквано, тъй като този месец е тpaдициoнен това e вpeмeтo зa пpeдcтaвянe нa нoвaтa гeнepaция cмapтфoни нa ĸoмпaниятa. Hoвaтa...

Apple разкри кога ще покаже новия iPhone 16

Apple разкри кога ще покаже новия iPhone 16

Apple официално обяви предстоящото си събитие за представяне на нови продукти, насрочено за 9 септември. Събитието ще се състои в театър „Стив Джобс“ в Apple Park в 10:00 ч. местно време. Очаква се гигантът да представи новите модели iPhone 16, ново поколение Apple...

iPhone 16 ще дебютира на 10 септември

iPhone 16 ще дебютира на 10 септември

Apple подготвя най-голямото си хардуерно събитие за годината, което според Марк Гурман ще се състои на 10 септември. На това събитие компанията ще представи не само новите iPhone 16, но и новото поколение Apple Watch Series 10 и обновените слушалки AirPods. Очаква се...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This