Изберете страница

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. В пост в Twitter Гърман сподели, че тазгодишната основна бележка ще се фокусира върху обявяването на “няколко” нови модела Mac, очила за смесена реалност и набор значими актуализации на операционните системи.


15” MacBook Air е единственият модел, който упорито се спряга в слуховете, което означава, че не е ясно какви други машини може да видим след броени дни. Миналата седмица Гърман съобщи, че Mac Studio, 13” M2 MacBook Air и 13” MacBook Pro са сред предположенията за деня на събитието, с което потенциално намекна, че поне един от моделите е на път. Говори се, че 13” MacBook Air и MacBook Pro с чип М3 са в процес на разработка, но не се очаква да бъдат пуснати до края на годината.

Apple представи Mac Studio през май 2022 година, предлагайки конфигурации с чиповете M1 Max и M1 Ultra. Въпреки пускането на гамата Mac с чипове M2, M2 Pro и M2 Max, компанията все още не е обновила Mac Studio. Гърман вярва, че се разработват два нови модела Mac Studio, но не е сигурен кога те ще бъдат пуснати на пазара.

По-рано журналистът изрази съмнение относно възможността за актуализация, обявена по време на WWDC, предполагайки, че е по-вероятно компанията да изчака поколението М3, за да обнови и Mac Studio, за да избегне канабализирането на Apple silicon Mac Pro. Въпреки това актуализациите на Mac Studio модели с М2 Max и M2 Ultra чип опции със сигурност не са изключени като предположение за дебют по време на WWDC.

Apple silicon Mac Pro също е възможно да бъде актуализиран, но по-рано тази година Гърман обясни, че все още смята, че това може да се случи тази година, но не и по време на WWDC.

Поради огромното количество продукти, които се очаква да бъдат представени от Apple по време на основната бележка на WWDC, Гърман смята, че тя ще е “една от най-дългите в историята на Apple до сега и може да надхвърли два часа”. Миналата година основното събитие беше малко под час и 50 минути, което включваше представянето на новите версии на операционните системи в екосистемата на компанията, чипа М2, обновен 13” MacBook Pro и преработен MacBook Air.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна може би най-важния си ъпдейт от години – iOS 17.4

Apple пусна може би най-важния си ъпдейт от години – iOS 17.4

Apple пусна снощи iOS 17.4 и iPadOS 17.4 - важна актуализация, целяща да се съобрази със Закона за цифровите пазари (DMA) на ЕС, който скоро ще влезе в сила. Тази версия на операционната система въвежда поддръжка за магазини за приложения на трети страни и носи...

Apple пуска нови 13″ и 15″ MacBook Air с чип М3

Apple пуска нови 13″ и 15″ MacBook Air с чип М3

Apple обяви снощи своята гама от следващо поколение M3 MacBook Air, в 13" и 15" размери. Новите модели вече са налични за поръчка и ще започнат да се доставят на 8 март. Новите лаптопи разполагат с чип M3 с по-висока производителност на CPU и GPU, надграден Neural...

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This