Изберете страница

Бъдещият iPhone Ultra може да заснема пространствени снимки и клипове за Vision Pro

Бъдещият iPhone Ultra може да заснема пространствени снимки и клипове за Vision Pro, твърди нов слух, споделен в Weibo от акаунт с доказан опит в разкриването на точна информация за плановете на Apple.

Твърди се, че конфигурацията на камерата на iPhone Ultra, пуснат на пазара след очилата Vision Pro, ще “накара пазара да преосмисли какъв вид снимки и видеоклипове трябва да прави мобилен телефон”. Изглежда много вероятно информацията да се отнася до заснемането на пространствени снимки и клипове, уникална функция на Vision Pro, която използва обърнати навън камери за запис на завладяващо 3D съдържание.

Пространствените клипове и снимки са проектирани да имат “невероятна дълбочина”, според Apple, което позволява на потребителя да “види в момента”. Компанията казва, че функцията е предназначена да позволи на потребителите да изживеят спомените си както никога до сега:

“Включвайки първата триизмерна камера на Apple, Vision Pro позволява на потребителите да заснемат, да изживеят отново и да се потопят в любимите си спомени със Spatial Audio. Всяка пространствена снимка и видео пренася потребителите обратно към момента във времето, като празник с приятели или специално семейно събиране. Те могат да получат достъп до цялата си библиотека със снимки в iCloud и да преглеждат всичко в реален размер с брилянтен цвят и впечатляващи детайли”.

Стандартните снимки и клипове от iPhone или друго устройство все още могат да се гледат с очилата, но 3D изображенията и клиповете са значително по-завладяващи и могат да бъдат заснети само с Vision Pro. Функцията е толкова важна за изжиявването с очилата, че устройството има специален механичен бутон в горната си част, за активирането й.

От гледна точка на последния слух, изглежда възможно тази “триизмерна камера” да пристигне в iPhone Ultra, вероятно добавяйки допълнителен хардуер към съществуващата конфигурация от основна широка камера, телефото, ултраширока, LiDAR скенер и адаптивна светкавица True Tone.

Източникът предупреждава, че информацията за новата възможност на iPhone в момента е непълна. Трябва да отбележим още и, че псевдонимът Ultra в китайските мрежи най-често се използва за бъдещ Pro Max, след слуховете, че Apple планира да преименува устройството, но според Марк Гърман, компанията може да пусне нов модел от висок клас, наречен iPhone Ultra, който ще се позиционира над Pro Max в гамата още следващата година, а Vision Pro ще излязат на пазара в началото на 2024 година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This