Изберете страница

Ще се поддържа ли Apple Pencil от iPhone 7?

Стилусът Apple Pencil е специално разработен за iPAD Pro и работи само със 7.9 и 12.9 инчовите таблети на компанията.

Интервю на Тим Кук за телевизионния канал NDTV обаче, ни дава интересен повод за размисъл. На въпрос какво би било отношението на Стив Джобс към Apple Pencil, генералният директор на корпорацията отговаря, че компанията е произвела „молив, а не стилус“. Според Кук това е основната и съществена разлика.

„ Мисля, че Apple Pencil би се харесал на Стив. Той обичаше да помага на хората да създават. Ако сте виждали какво може да се прави с него на iPAD или iPhone, бихте разбрали за какво говоря.“

Интересното в този отговор всъщност не е това, че може би вече покойният визионер би харесал подобна джаджа, а фактът, че тя може да работи с iPhone. По този начин Кук намеква, че компанията може да разшири значително кръга устройства, с които се използва Apple Pencil.

Според последните спекулации, за да могат да работят с него, iPhone 7 и iPhone 7 Plus ще имат дисплеи с минимално забавяне, които ще успяват да прочитат цифровия молив 240 пъти в секунда. Това би дало на разработчиците различни интересни възможности. С помощта на Apple Pencil могат да се създават скици, чертежи, да се стартират програми, да се управлява цялото устройство, а новата iOS разпознава силата на натиск и времето, за което той се упражнява, което значително увеличава възможностите за приложение на стилуса.

Ако се абстрахираме от това, което биха казали Android феновете – че за пореден път Apple копира Samsung и нейния Note, подобен ход е напълно нормален за компанията. Тя често прилага новите технологии първо в едно устройство, а след това ги пренася в следващите.

Всъщност не остана време за размисли и въпроси. Утре ще разберем какви тайни крие новият модел iPhone, когато в 20 часа българско време Apple го представи на официалното си събитие в Сан Франциско, Калифорния.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple се готви да пусне нова система, която ще позволи на персонала в магазина да ъпдейтва безжично софтуера на iPhone преди продажба, без да се налага да ги изважда от опаковката им, съобщи в своя бюлетин Power On, Марк Гърман от Bloomberg. Според него, новата...

Защо е по-добре да изчакате с ъпдейта до macOS Sonoma 14.4

Защо е по-добре да изчакате с ъпдейта до macOS Sonoma 14.4

Apple пусна macOS Sonoma 14.4 на 7 март, но преходът към най-новата софтуерна актуализация не беше напълно безпроблемен за всички. Потребители докладваха редица бъгове, които значително влияят на ежедневния им работен процес. Някои потребители са имали проблеми със...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This