Изберете Страница

Ще получи ли iMessage така чаканата Android версия?

От както съществува iMessage, има и слухове за възможността Apple да предостави услугата и на Android потребителите. Тези спекулации се засилиха, след като компанията направи достъпна своята Apple Music за конкуренцията. Сега Джон Грубер от Daring Fireball отново разбуни духовете с твърдението, че Apple наистина обмисля да разшири обсега на iMessage извън собствената си платформа.

„Чувал съм, че подобни тестови проекти се разпространяват в рамките на компанията, с различни UI стилове, вариращи от оригиналния дизайн на услугата за iOS, до Material Design” споделя Грубер. „ iMessage за Android може никога да не види бял свят, но наличието на подобни проекти сочи, че над тази идея се работи.“

Именно в последното изречение е и ключът към тази загадка, предизвикваща периодично слухове и спекулации. Щом компанията е стигнала до момент, в който да тества различни потребителски интерфейси на Android приложението, то явно не е отхвърлила напълно идеята да го направи достъпно и за конкурентната операционна система.

Всъщност точно iMessage според Грубер е притегателната сила, която кара потребителите да се връщат отново и отново към iPhone и iOS. Това твърдение обаче ни кара да се съмняваме, че Apple ще изгуби така лесно един от своите козове, или поне можем да допуснем, че това няма да се случи скоро.

Тази година Google представи своите Allo и Duo – еквиваленти на iMessage и Face Time, но начинът, по който Apple узурпира SMS е просто гениален и няма друга услуга на пазара, която наистина да се конкурира с тази така добре интегрирана в екосистемата на компанията.

Още през 2010 година, Стив Джобс обеща на сцената, че ще освободи Face Time под формата на отворен стандарт, а компанията загуби петентното дело за него и беше принудена да промени архитектурата му. Въпреки това, тази услуга все още е преимущество само на iOS потребителите, което ни кара да мислим, че по същия начин iMessage няма да получи Android версия в обозримо бъдеще.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This