Изберете страница

Ще получи ли iMessage така чаканата Android версия?

От както съществува iMessage, има и слухове за възможността Apple да предостави услугата и на Android потребителите. Тези спекулации се засилиха, след като компанията направи достъпна своята Apple Music за конкуренцията. Сега Джон Грубер от Daring Fireball отново разбуни духовете с твърдението, че Apple наистина обмисля да разшири обсега на iMessage извън собствената си платформа.

„Чувал съм, че подобни тестови проекти се разпространяват в рамките на компанията, с различни UI стилове, вариращи от оригиналния дизайн на услугата за iOS, до Material Design” споделя Грубер. „ iMessage за Android може никога да не види бял свят, но наличието на подобни проекти сочи, че над тази идея се работи.“

Именно в последното изречение е и ключът към тази загадка, предизвикваща периодично слухове и спекулации. Щом компанията е стигнала до момент, в който да тества различни потребителски интерфейси на Android приложението, то явно не е отхвърлила напълно идеята да го направи достъпно и за конкурентната операционна система.

Всъщност точно iMessage според Грубер е притегателната сила, която кара потребителите да се връщат отново и отново към iPhone и iOS. Това твърдение обаче ни кара да се съмняваме, че Apple ще изгуби така лесно един от своите козове, или поне можем да допуснем, че това няма да се случи скоро.

Тази година Google представи своите Allo и Duo – еквиваленти на iMessage и Face Time, но начинът, по който Apple узурпира SMS е просто гениален и няма друга услуга на пазара, която наистина да се конкурира с тази така добре интегрирана в екосистемата на компанията.

Още през 2010 година, Стив Джобс обеща на сцената, че ще освободи Face Time под формата на отворен стандарт, а компанията загуби петентното дело за него и беше принудена да промени архитектурата му. Въпреки това, тази услуга все още е преимущество само на iOS потребителите, което ни кара да мислим, че по същия начин iMessage няма да получи Android версия в обозримо бъдеще.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This