Изберете Страница

Ще получи ли iMessage така чаканата Android версия?

От както съществува iMessage, има и слухове за възможността Apple да предостави услугата и на Android потребителите. Тези спекулации се засилиха, след като компанията направи достъпна своята Apple Music за конкуренцията. Сега Джон Грубер от Daring Fireball отново разбуни духовете с твърдението, че Apple наистина обмисля да разшири обсега на iMessage извън собствената си платформа.

„Чувал съм, че подобни тестови проекти се разпространяват в рамките на компанията, с различни UI стилове, вариращи от оригиналния дизайн на услугата за iOS, до Material Design” споделя Грубер. „ iMessage за Android може никога да не види бял свят, но наличието на подобни проекти сочи, че над тази идея се работи.“

Именно в последното изречение е и ключът към тази загадка, предизвикваща периодично слухове и спекулации. Щом компанията е стигнала до момент, в който да тества различни потребителски интерфейси на Android приложението, то явно не е отхвърлила напълно идеята да го направи достъпно и за конкурентната операционна система.

Всъщност точно iMessage според Грубер е притегателната сила, която кара потребителите да се връщат отново и отново към iPhone и iOS. Това твърдение обаче ни кара да се съмняваме, че Apple ще изгуби така лесно един от своите козове, или поне можем да допуснем, че това няма да се случи скоро.

Тази година Google представи своите Allo и Duo – еквиваленти на iMessage и Face Time, но начинът, по който Apple узурпира SMS е просто гениален и няма друга услуга на пазара, която наистина да се конкурира с тази така добре интегрирана в екосистемата на компанията.

Още през 2010 година, Стив Джобс обеща на сцената, че ще освободи Face Time под формата на отворен стандарт, а компанията загуби петентното дело за него и беше принудена да промени архитектурата му. Въпреки това, тази услуга все още е преимущество само на iOS потребителите, което ни кара да мислим, че по същия начин iMessage няма да получи Android версия в обозримо бъдеще.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

До премиерата на новата серия iPhone 14 остава по-малко от месец и слуховете за нея се увеличават с всеки изминал ден. Сега нов клип, публикуван в Twitter сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max с този на неговия предшественик 13 Pro Max. iPhone 14 Pro Max on hands good...

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече е започнала да зиписва виртуалното си есенно събитие, по време на което ще представи новата серия iPhone 14 и Apple Watch Series 8, твърди журналистът Марк Гърман. Въпреки очакванията компанията да възстанови присъствените евенти, журналистът посочва, че...

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This