Изберете страница

Ще получи ли iMessage така чаканата Android версия?

От както съществува iMessage, има и слухове за възможността Apple да предостави услугата и на Android потребителите. Тези спекулации се засилиха, след като компанията направи достъпна своята Apple Music за конкуренцията. Сега Джон Грубер от Daring Fireball отново разбуни духовете с твърдението, че Apple наистина обмисля да разшири обсега на iMessage извън собствената си платформа.

„Чувал съм, че подобни тестови проекти се разпространяват в рамките на компанията, с различни UI стилове, вариращи от оригиналния дизайн на услугата за iOS, до Material Design” споделя Грубер. „ iMessage за Android може никога да не види бял свят, но наличието на подобни проекти сочи, че над тази идея се работи.“

Именно в последното изречение е и ключът към тази загадка, предизвикваща периодично слухове и спекулации. Щом компанията е стигнала до момент, в който да тества различни потребителски интерфейси на Android приложението, то явно не е отхвърлила напълно идеята да го направи достъпно и за конкурентната операционна система.

Всъщност точно iMessage според Грубер е притегателната сила, която кара потребителите да се връщат отново и отново към iPhone и iOS. Това твърдение обаче ни кара да се съмняваме, че Apple ще изгуби така лесно един от своите козове, или поне можем да допуснем, че това няма да се случи скоро.

Тази година Google представи своите Allo и Duo – еквиваленти на iMessage и Face Time, но начинът, по който Apple узурпира SMS е просто гениален и няма друга услуга на пазара, която наистина да се конкурира с тази така добре интегрирана в екосистемата на компанията.

Още през 2010 година, Стив Джобс обеща на сцената, че ще освободи Face Time под формата на отворен стандарт, а компанията загуби петентното дело за него и беше принудена да промени архитектурата му. Въпреки това, тази услуга все още е преимущество само на iOS потребителите, което ни кара да мислим, че по същия начин iMessage няма да получи Android версия в обозримо бъдеще.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This