Изберете Страница

Чипът A16 Bionic на iPhone 14 Pro превъзходжа новия Snapdragon 8 Gen 2

Чипът A16 Bionic на iPhone 14 Pro превъзходжа новия Snapdragon 8 Gen 2, обявен от Qualcomm по-рано тази седмица с обещанието да “революционализира флагманските модели” с “новаторски” изживявания. Очаква се Snapdragon 8 Gen 2 да захранва флагманите с Andorid, които ще бъдат представени още в края на тази година, но бенчмарковете сочат, че той не може да се конкурира с A16 Bionic на моделите iPhone 14 Pro.

Въпреки че новият чип няма да се появи официално в смартфони поне още няколко месеца, резултатите от Geekbench вече се появиха в необявен модел с Android. Snapdragon 8 Gen 2 отбелязва 1483 точки в едноядрения тест и 4709 в многоядрения. Само за сравнение дори чипът A15 Bionic в iPhone 13 Pro и базовите модели iPhone 14 отбелязва по-висок резултат.

В своето прессъобщение Qualcomm посочва, че Snapdragon 8 Gen 2 “ще дефинира нов стандарт за свързани компютри, интелигентно проектиран с новаторски AI функции, за да даде възможност за изключителни преживявания”. Старши вицепрезидентът на компанията и генерален мениджър на мобилните телефони Крис Патрик посочи, че “Snapdragon 8 Gen 2 ще революционизира пейзажа на водещите смартфони през 2023 година”.

В сравнение със своя предшественик, чипът предлага 35% увеличение на производителността на процесора, 25% на GPU и увеличена енергийна ефективност. През 2020 година A14 Bionic на Apple и дори A13 Bionic от предната година, победиха Snapdragon 888 на Qualcomm.

Чипът A16 Bionic в iPhone 14 Pro е изграден по 4 nm процес на TSMC, също като Snapdragon 8 Gen 2 и двата предлагат подобрена производителност и енергийна ефективност. A16 Bionic разполага с 16 милиарда транзистора, 6-ядрен CPU, 5-ядрен GPU и 16-ядрен Neural Engine. “Конкуренцията все още работи, за да навакса производителността на A13, който представихме с iPhone 11 преди 3 години”, каза Грег Джосуик, старши вицепрезидент на Apple, по време на събитието на компанията през септември.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This