Изберете страница

Чипът A16 Bionic на iPhone 14 Pro превъзходжа новия Snapdragon 8 Gen 2

Чипът A16 Bionic на iPhone 14 Pro превъзходжа новия Snapdragon 8 Gen 2, обявен от Qualcomm по-рано тази седмица с обещанието да “революционализира флагманските модели” с “новаторски” изживявания. Очаква се Snapdragon 8 Gen 2 да захранва флагманите с Andorid, които ще бъдат представени още в края на тази година, но бенчмарковете сочат, че той не може да се конкурира с A16 Bionic на моделите iPhone 14 Pro.

Въпреки че новият чип няма да се появи официално в смартфони поне още няколко месеца, резултатите от Geekbench вече се появиха в необявен модел с Android. Snapdragon 8 Gen 2 отбелязва 1483 точки в едноядрения тест и 4709 в многоядрения. Само за сравнение дори чипът A15 Bionic в iPhone 13 Pro и базовите модели iPhone 14 отбелязва по-висок резултат.

В своето прессъобщение Qualcomm посочва, че Snapdragon 8 Gen 2 “ще дефинира нов стандарт за свързани компютри, интелигентно проектиран с новаторски AI функции, за да даде възможност за изключителни преживявания”. Старши вицепрезидентът на компанията и генерален мениджър на мобилните телефони Крис Патрик посочи, че “Snapdragon 8 Gen 2 ще революционизира пейзажа на водещите смартфони през 2023 година”.

В сравнение със своя предшественик, чипът предлага 35% увеличение на производителността на процесора, 25% на GPU и увеличена енергийна ефективност. През 2020 година A14 Bionic на Apple и дори A13 Bionic от предната година, победиха Snapdragon 888 на Qualcomm.

Чипът A16 Bionic в iPhone 14 Pro е изграден по 4 nm процес на TSMC, също като Snapdragon 8 Gen 2 и двата предлагат подобрена производителност и енергийна ефективност. A16 Bionic разполага с 16 милиарда транзистора, 6-ядрен CPU, 5-ядрен GPU и 16-ядрен Neural Engine. “Конкуренцията все още работи, за да навакса производителността на A13, който представихме с iPhone 11 преди 3 години”, каза Грег Джосуик, старши вицепрезидент на Apple, по време на събитието на компанията през септември.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This