Изберете страница

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара.

Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще запази базовата си цена от 799 долара за трета поредна година, въпреки оскъпяването на производството и проблемите по веригата за доставки. Според блога компанията е взела това решение, за да се противопостави на стагнацията глобалния на пазара на самртфони.

Разбира се тази година няма да има модел mini, чиято цена започваше от 699 долара и този ход до някъде може да се разглежда като поскъпване, но всъщност цената на iPhone 13 също беше 799 долара, както и тази на неговия предшественик iPhone 12.

По тази логика можем да предположим, че новият модел iPhone 14 Max с 6.7” дисплей ще струва 899 долара, но не е ясно какви ще са цените на двата Pro модела, които ще пристигнат с множество подобрения и ключови разлики с останалите два базови варианта. Все пак до премиерата на серията iPhone 14 има малко повече от месец и до тогава може да научим още подробности за нея.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This