Въпреки многобройните слухове за забавяне на новите модели iPhone тази есен, интересни догадки около тях далеч не липсват напоследък. Най-новата информация касае някои технически характеристики, като размери на дисплеите, брой сензори на камерите, но и стартова цена, която несъмнено интересува доста от потребителите.

Според Джон Просър, Apple ще пусне четири варианта на 5G iPhone тази година, като всички те ще разполагат с OLED дисплеи. Единият iPhone 12 ще има 5.4 инчов екран, а другият – 6.1 инчов, като и двата ще предлагат двойна камера, а цената на по-малкия модел ще започва от 649 долара, докато при по-големият вече ще нарасне до 749 долара за базовата конфигурация.


Следва iPhone 12 Pro отново с 6.1 инчов дисплей, тройна камера с LIDAR сензор и цена от 999 долара, а най-скъп разбира се ще е iPhone 12 Pro Max, който ще предложи 6.7 инчов OLED екран и тройна камера с LIDAR сензор на цена от 1099 долара. Според предишни слухове, най-големият омдел ще дойде с по-тънки рамки и по-малък прорез с променена кривина, а дисплеят му може да е със 120 Hz честота на опресняване и функция Pro Motion.

Двата Pro модела ще имат 10-15% по-силни високоговорители, а USB Type-C портът ще трябва да изчака, тъй като дуото отново ще е с Lightning порт.