Изберете Страница

Фен успя да направи своя iPhone сгъваем

Наскоро Samsung се присмя на Apple, че няма собствен сгъваем iPhone. Гигантът от Купертино не отговори, но изглежда, че няма и планове за представяне на такова устройство скоро. Един китайски фен на марката обаче, успя да превърне своя iPhone в сгъваем смартфон.

Устройството е наречено iPhone V и е с дизайн на мида. Видеото за създаването му беше показано в популярната платформа за видео споделяне BiliBili в Китай и показва части от други сгъваеми смартфони като Galaxy Z Flip и Moto Razr. Следвайки тяхната философия на дизайна, потребителят разделя вътрешните компоненти на iPhone на две половини и ги свързва заедно.

В долната половина се помещава основната дънна платка с процесора и паметта, докато в горната са сензорите на камерите. Проектът му е коствал едногодишен труд, но все още е само прототип и не се доближава до завършен продукт на Apple. Фенът на марката използва принтер, за да направи корпус на своя телефон, а крайният резултат е напълно функциониращ iPhone със сгъваем дисплей и работещи основни функции.

Потребителят дори е създал и фалшиво промоционално видео, което показва, че устройството разполага с 5G свързаност и се захранва от чипсет A16 Bionic. Предната му камера е 12 МР, а дисплеят е Super Retina XDR, който може да се огъва. Настройката на камерата е взета от Pro моделите, а покритието е Ceramic Shield. Сред ключовите акценти във видеото е и подобреният живот на батерията.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This