Изберете Страница

Фен успя да направи своя iPhone сгъваем

Наскоро Samsung се присмя на Apple, че няма собствен сгъваем iPhone. Гигантът от Купертино не отговори, но изглежда, че няма и планове за представяне на такова устройство скоро. Един китайски фен на марката обаче, успя да превърне своя iPhone в сгъваем смартфон.

Устройството е наречено iPhone V и е с дизайн на мида. Видеото за създаването му беше показано в популярната платформа за видео споделяне BiliBili в Китай и показва части от други сгъваеми смартфони като Galaxy Z Flip и Moto Razr. Следвайки тяхната философия на дизайна, потребителят разделя вътрешните компоненти на iPhone на две половини и ги свързва заедно.

В долната половина се помещава основната дънна платка с процесора и паметта, докато в горната са сензорите на камерите. Проектът му е коствал едногодишен труд, но все още е само прототип и не се доближава до завършен продукт на Apple. Фенът на марката използва принтер, за да направи корпус на своя телефон, а крайният резултат е напълно функциониращ iPhone със сгъваем дисплей и работещи основни функции.

Потребителят дори е създал и фалшиво промоционално видео, което показва, че устройството разполага с 5G свързаност и се захранва от чипсет A16 Bionic. Предната му камера е 12 МР, а дисплеят е Super Retina XDR, който може да се огъва. Настройката на камерата е взета от Pro моделите, а покритието е Ceramic Shield. Сред ключовите акценти във видеото е и подобреният живот на батерията.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple е имала планове да представи тази година Apple Pencil с цена от 49 долара, който поддържа iPhone, но се е отказала от устройството в последния момент, твърди нов слух. At the Apple Event in September, Apple was originally going to release a new Apple Pencil...

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване, твърди Barclays, позовавайки се на данни от доставчик на компоненти. В писмо до акционерите този месец, базираната в Тексас компания за полупроводници заявява, че продължава “да се ангажира...

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

Според ново изследване на Ookla, компанията зад популярните приложения и сайт Speedtest, iPhone 14 Pro е “най-бързия 5G телефон”. Изводът е базиран на данни, събрани от хора, тествали скоростта на 5G връзката си в САЩ и Великобритания. Ookla твърди, че нейните тестове...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This