Изберете Страница

Увеличеният размер на моделите iPhone 16 Pro ще е заради големи надстройки на камерата

Увеличеният размер на моделите iPhone 16 Pro ще позволи големи надстройки на камерата, включително и перископна телефото камера и 12% по-голям сензор за основната, твърдят последните слухове.

Информацията идва от китайската социална мрежа Weibo и потребител, който се позовава на вътрешни източници в индустрията. Тя потвърждава предишни слухове, че моделите iPhone 16 Pro ще се предлагат с по-големи дисплеи, а това ще осигури повече място за вътрешните компоненти и системата на перископната камера.

По-рано журналистът Марк Гърман посочи, че увеличеният размер може да помогне за улесняване на подобренията в хардуера на камерата или по-мощна вътрешна батерия. Въпреки че се очаква iPhone 15 Pro Max да представи първата перископна телефото камера в iPhone, в началото функцията ще е ексклузивна за модела Max. Твърди се, че от следващата година Apple планира да я вложи в двата Pro модела, а увеличеният им размер частично се обяснява с нуждата от повече вътрешно пространство за внедряване на перископната камера в по-малкия модел.

За iPhone 16 Pro Max или iPhone 16 Ultra, допълнителното вътрешно пространство очевидно ще позволи по-голям сензор за основната камера с размер 1/1.14”. В момента iPhone 14 Pro и 14 Pro Max разполагат с 1/1.28” сензор и не се очаква увеличението му в тазгодишните Pro модели. По-голям сензор може да подобри динамичния обхват и замъгляването на фона на основната камера. Може също така да подобри значително възможностите за фотография при слаба осветеност, тъй като по-голямата повърхност може да улови повече светлина със същата скорост на затвора и бленда.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Най-очакваните продукти, които Apple представи на своето есенно събитие Wonderlust снощи разбира се са четирите модела от серията iPhone 15. За съжаление, поне за мен, тръпката от представянето на новите продукти някак си вече не е същата, тъй като 99% от слуховете до...

Само цената на iPhone 15 Pro Max може да се увеличи тази година

Само цената на iPhone 15 Pro Max може да се увеличи тази година

Само цената на iPhone 15 Pro Max може да се увеличи тази година, твърди тайванската компания TrendForce на фона на предишни слухове за увеличение на цените на двата Pro модели в предстоящата серия. Според компанията, iPhone 15 Pro отново ще се продава за 999 долара в...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This