Изберете страница

Увеличеният размер на моделите iPhone 16 Pro ще е заради големи надстройки на камерата

Увеличеният размер на моделите iPhone 16 Pro ще позволи големи надстройки на камерата, включително и перископна телефото камера и 12% по-голям сензор за основната, твърдят последните слухове.

Информацията идва от китайската социална мрежа Weibo и потребител, който се позовава на вътрешни източници в индустрията. Тя потвърждава предишни слухове, че моделите iPhone 16 Pro ще се предлагат с по-големи дисплеи, а това ще осигури повече място за вътрешните компоненти и системата на перископната камера.

По-рано журналистът Марк Гърман посочи, че увеличеният размер може да помогне за улесняване на подобренията в хардуера на камерата или по-мощна вътрешна батерия. Въпреки че се очаква iPhone 15 Pro Max да представи първата перископна телефото камера в iPhone, в началото функцията ще е ексклузивна за модела Max. Твърди се, че от следващата година Apple планира да я вложи в двата Pro модела, а увеличеният им размер частично се обяснява с нуждата от повече вътрешно пространство за внедряване на перископната камера в по-малкия модел.

За iPhone 16 Pro Max или iPhone 16 Ultra, допълнителното вътрешно пространство очевидно ще позволи по-голям сензор за основната камера с размер 1/1.14”. В момента iPhone 14 Pro и 14 Pro Max разполагат с 1/1.28” сензор и не се очаква увеличението му в тазгодишните Pro модели. По-голям сензор може да подобри динамичния обхват и замъгляването на фона на основната камера. Може също така да подобри значително възможностите за фотография при слаба осветеност, тъй като по-голямата повърхност може да улови повече светлина със същата скорост на затвора и бленда.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This