Изберете Страница

Търсенето на iPhone 13 намалява предпразнично

Apple информира някои от своите доставчици на компоненти, че търсенето на моделите от серията iPhone 13 се забавя преди празниците, съобщава Bloomberg. Докладите за отслабване на търсенето идват, тъй като оценките за доставките на iPhone 13 и 13 Pro започнаха да се подобряват, а устройствата могат да бъдат доставени преди Коледа.

През октомври компанията намали производството на iPhone 13 за 2021 година с цели 10 милиона бройки поради недостиг на чипове в цялата индустрия. Apple планираше да произведе 90 милиона iPhone 13 тази година, но Broadcom и Texas Instruments не успяха да доставят достатъчно компоненти.

Според Bloomberg, Apple се е стремяла да компенсира недостига през 2022 година, когато доставките се подобрят, но сега гигантът информира доставчиците, че може да не получи необходимите поръчки от клиенти.

По време на отчета за печалбите на Apple за четвъртото тримесечие през октомври, главният изпълнителен директор на компанията Тим Кук каза, че ограничените доставки на iPhone, iPad и Mac вече са стрували на Apple около 6 милиарда долара и, че проблемите с доставките ще продължат и през декември.

При пускането им на пазара наличните модели iPhone 13 и 13 Pro се разпродадоха бързо и в продължението на един месец след старта имаше дълги срокове за доставка на пратките. Кук каза по време на отчета, че Apple “работи трескаво” за увеличаване на доставките на iPhone 13 и изглежда, че запасите за сега наваксват търсенето.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This