Изберете Страница

Търсенето на iPhone 13 намалява предпразнично

Apple информира някои от своите доставчици на компоненти, че търсенето на моделите от серията iPhone 13 се забавя преди празниците, съобщава Bloomberg. Докладите за отслабване на търсенето идват, тъй като оценките за доставките на iPhone 13 и 13 Pro започнаха да се подобряват, а устройствата могат да бъдат доставени преди Коледа.

През октомври компанията намали производството на iPhone 13 за 2021 година с цели 10 милиона бройки поради недостиг на чипове в цялата индустрия. Apple планираше да произведе 90 милиона iPhone 13 тази година, но Broadcom и Texas Instruments не успяха да доставят достатъчно компоненти.

Според Bloomberg, Apple се е стремяла да компенсира недостига през 2022 година, когато доставките се подобрят, но сега гигантът информира доставчиците, че може да не получи необходимите поръчки от клиенти.

По време на отчета за печалбите на Apple за четвъртото тримесечие през октомври, главният изпълнителен директор на компанията Тим Кук каза, че ограничените доставки на iPhone, iPad и Mac вече са стрували на Apple около 6 милиарда долара и, че проблемите с доставките ще продължат и през декември.

При пускането им на пазара наличните модели iPhone 13 и 13 Pro се разпродадоха бързо и в продължението на един месец след старта имаше дълги срокове за доставка на пратките. Кук каза по време на отчета, че Apple “работи трескаво” за увеличаване на доставките на iPhone 13 и изглежда, че запасите за сега наваксват търсенето.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

До премиерата на новата серия iPhone 14 остава по-малко от месец и слуховете за нея се увеличават с всеки изминал ден. Сега нов клип, публикуван в Twitter сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max с този на неговия предшественик 13 Pro Max. iPhone 14 Pro Max on hands good...

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече е започнала да зиписва виртуалното си есенно събитие, по време на което ще представи новата серия iPhone 14 и Apple Watch Series 8, твърди журналистът Марк Гърман. Въпреки очакванията компанията да възстанови присъствените евенти, журналистът посочва, че...

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This