Изберете страница

Търсенето на iPhone 13 намалява предпразнично

Apple информира някои от своите доставчици на компоненти, че търсенето на моделите от серията iPhone 13 се забавя преди празниците, съобщава Bloomberg. Докладите за отслабване на търсенето идват, тъй като оценките за доставките на iPhone 13 и 13 Pro започнаха да се подобряват, а устройствата могат да бъдат доставени преди Коледа.

През октомври компанията намали производството на iPhone 13 за 2021 година с цели 10 милиона бройки поради недостиг на чипове в цялата индустрия. Apple планираше да произведе 90 милиона iPhone 13 тази година, но Broadcom и Texas Instruments не успяха да доставят достатъчно компоненти.

Според Bloomberg, Apple се е стремяла да компенсира недостига през 2022 година, когато доставките се подобрят, но сега гигантът информира доставчиците, че може да не получи необходимите поръчки от клиенти.

По време на отчета за печалбите на Apple за четвъртото тримесечие през октомври, главният изпълнителен директор на компанията Тим Кук каза, че ограничените доставки на iPhone, iPad и Mac вече са стрували на Apple около 6 милиарда долара и, че проблемите с доставките ще продължат и през декември.

При пускането им на пазара наличните модели iPhone 13 и 13 Pro се разпродадоха бързо и в продължението на един месец след старта имаше дълги срокове за доставка на пратките. Кук каза по време на отчета, че Apple “работи трескаво” за увеличаване на доставките на iPhone 13 и изглежда, че запасите за сега наваксват търсенето.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This