Когато наскоро Apple се извини на своите потребители за софтуерното забавяне на по-старите модели iPhone, тя обеща, че в следващите ъпдейти ще включи опция за проверка на състоянието на батерията, както и такава за изключване на забавянето на процесора, като евентуалните последствия от това ще бъдат отговорност изцяло на собственика на телефона.

Сега, главният изпълнителен директор на компанията, Тим Кук, който беше помолен да коментира ситуацията в интервю за ABC News разкри, че бета версията за разработчици, която ще включва тази опция, ще бъде пусната следващия месец, като след тестовете, софтуерът ще стане достъпен официално за всички потребители. Освен това Кук разказа, че актуализацията ще даде възможност на потребителите да изключват намаляването на производителността на процесора, въпреки че ще бъдат изложени на риск от спонтанни изключвания, а отговорността за решението ще бъде тяхна.

Имайки предвид, че вече излезе шестата бета версия на iOS 11.2.5, която няма подобни функции, спокойно можем да предположим, че чаканият от мнозина ъпдейт ще носи по-висок номер (може би 11.3) и ще бъде достъпен официално не по-рано от края на февруари, след като бета тестовете завършат.