Няколко изтекли през последните дни снимки, за които се твърдеше, че са на компоненти от системата за безжично зареждане на iPhone 8, може би не са точно това. Оказва се, че частите са прекалено големи, за да се поберат в ограниченото вътрешно пространство на телефона и най-вероятно са компонети от външната подложка за зареждане.

Снимките бяха публикувани за пръв път в китайската социална мрежа Weibo, която по традииця е един от най-богатите източници на течове, свързани с продуктите на Apple. Компонентите на тях нямат ясна маркировка, но стикерът твърди, че частта е EVT, или тест за валидиране на инженеринг, докато оригиналният надпис към самите снимки посочва, че това са вътрешни части на iPhone 8.

Разбира се сами можете да видите, че те са прекалено големи за целта – на първата снимка им и QR код в десния долен ъгъл, за който дори и ако приемем, че е с размер под 5 мм, може да предположим, че частта е прекалено обемна, за да се побере в телефон.

Второто изображение изглежда е на същия компонент, сниман от другата страна. Портът в дясната му част е мащабиран за Lightning, USB-C или microUSB, но това все още означава, че елементът е прекалено голям физически, за да бъде монтиран в който и да е модел iPhone.

Маркировките на частите са премахнати с инструменти за редактиране на снимки, за да не могат да бъдат идентифицирани, което ни кара да се съмняваме допълнително в намеренията на публикувалия ги източник. От друга страна обаче, дори и тези компоненти да принадлежат на външната подложка за безжично зареждане, това пак потвърждава слуховете, че тази така желана функция ще присъства в поне един от трите тазгодишни модела iPhone. Както вече знаете, според популярния анализатор Минг-Чи Куо, и трите телефона ще поддържат безжично зареждане, но подложката, чийто части може би виждаме на снимките, ще се продава като отделен аксесоар.