Изберете страница

Тези снимки може би показват компоненти на подложка за безжично зареждане за iPhone 8

Няколко изтекли през последните дни снимки, за които се твърдеше, че са на компоненти от системата за безжично зареждане на iPhone 8, може би не са точно това. Оказва се, че частите са прекалено големи, за да се поберат в ограниченото вътрешно пространство на телефона и най-вероятно са компонети от външната подложка за зареждане.

Снимките бяха публикувани за пръв път в китайската социална мрежа Weibo, която по традииця е един от най-богатите източници на течове, свързани с продуктите на Apple. Компонентите на тях нямат ясна маркировка, но стикерът твърди, че частта е EVT, или тест за валидиране на инженеринг, докато оригиналният надпис към самите снимки посочва, че това са вътрешни части на iPhone 8.

Разбира се сами можете да видите, че те са прекалено големи за целта – на първата снимка им и QR код в десния долен ъгъл, за който дори и ако приемем, че е с размер под 5 мм, може да предположим, че частта е прекалено обемна, за да се побере в телефон.

Второто изображение изглежда е на същия компонент, сниман от другата страна. Портът в дясната му част е мащабиран за Lightning, USB-C или microUSB, но това все още означава, че елементът е прекалено голям физически, за да бъде монтиран в който и да е модел iPhone.

Маркировките на частите са премахнати с инструменти за редактиране на снимки, за да не могат да бъдат идентифицирани, което ни кара да се съмняваме допълнително в намеренията на публикувалия ги източник. От друга страна обаче, дори и тези компоненти да принадлежат на външната подложка за безжично зареждане, това пак потвърждава слуховете, че тази така желана функция ще присъства в поне един от трите тазгодишни модела iPhone. Както вече знаете, според популярния анализатор Минг-Чи Куо, и трите телефона ще поддържат безжично зареждане, но подложката, чийто части може би виждаме на снимките, ще се продава като отделен аксесоар.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This