Изберете страница

Тези снимки може би показват компоненти на подложка за безжично зареждане за iPhone 8

Няколко изтекли през последните дни снимки, за които се твърдеше, че са на компоненти от системата за безжично зареждане на iPhone 8, може би не са точно това. Оказва се, че частите са прекалено големи, за да се поберат в ограниченото вътрешно пространство на телефона и най-вероятно са компонети от външната подложка за зареждане.

Снимките бяха публикувани за пръв път в китайската социална мрежа Weibo, която по традииця е един от най-богатите източници на течове, свързани с продуктите на Apple. Компонентите на тях нямат ясна маркировка, но стикерът твърди, че частта е EVT, или тест за валидиране на инженеринг, докато оригиналният надпис към самите снимки посочва, че това са вътрешни части на iPhone 8.

Разбира се сами можете да видите, че те са прекалено големи за целта – на първата снимка им и QR код в десния долен ъгъл, за който дори и ако приемем, че е с размер под 5 мм, може да предположим, че частта е прекалено обемна, за да се побере в телефон.

Второто изображение изглежда е на същия компонент, сниман от другата страна. Портът в дясната му част е мащабиран за Lightning, USB-C или microUSB, но това все още означава, че елементът е прекалено голям физически, за да бъде монтиран в който и да е модел iPhone.

Маркировките на частите са премахнати с инструменти за редактиране на снимки, за да не могат да бъдат идентифицирани, което ни кара да се съмняваме допълнително в намеренията на публикувалия ги източник. От друга страна обаче, дори и тези компоненти да принадлежат на външната подложка за безжично зареждане, това пак потвърждава слуховете, че тази така желана функция ще присъства в поне един от трите тазгодишни модела iPhone. Както вече знаете, според популярния анализатор Минг-Чи Куо, и трите телефона ще поддържат безжично зареждане, но подложката, чийто части може би виждаме на снимките, ще се продава като отделен аксесоар.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This