Изберете Страница

Тези снимки може би показват компоненти на подложка за безжично зареждане за iPhone 8

Няколко изтекли през последните дни снимки, за които се твърдеше, че са на компоненти от системата за безжично зареждане на iPhone 8, може би не са точно това. Оказва се, че частите са прекалено големи, за да се поберат в ограниченото вътрешно пространство на телефона и най-вероятно са компонети от външната подложка за зареждане.

Снимките бяха публикувани за пръв път в китайската социална мрежа Weibo, която по традииця е един от най-богатите източници на течове, свързани с продуктите на Apple. Компонентите на тях нямат ясна маркировка, но стикерът твърди, че частта е EVT, или тест за валидиране на инженеринг, докато оригиналният надпис към самите снимки посочва, че това са вътрешни части на iPhone 8.

Разбира се сами можете да видите, че те са прекалено големи за целта – на първата снимка им и QR код в десния долен ъгъл, за който дори и ако приемем, че е с размер под 5 мм, може да предположим, че частта е прекалено обемна, за да се побере в телефон.

Второто изображение изглежда е на същия компонент, сниман от другата страна. Портът в дясната му част е мащабиран за Lightning, USB-C или microUSB, но това все още означава, че елементът е прекалено голям физически, за да бъде монтиран в който и да е модел iPhone.

Маркировките на частите са премахнати с инструменти за редактиране на снимки, за да не могат да бъдат идентифицирани, което ни кара да се съмняваме допълнително в намеренията на публикувалия ги източник. От друга страна обаче, дори и тези компоненти да принадлежат на външната подложка за безжично зареждане, това пак потвърждава слуховете, че тази така желана функция ще присъства в поне един от трите тазгодишни модела iPhone. Както вече знаете, според популярния анализатор Минг-Чи Куо, и трите телефона ще поддържат безжично зареждане, но подложката, чийто части може би виждаме на снимките, ще се продава като отделен аксесоар.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple е имала планове да представи тази година Apple Pencil с цена от 49 долара, който поддържа iPhone, но се е отказала от устройството в последния момент, твърди нов слух. At the Apple Event in September, Apple was originally going to release a new Apple Pencil...

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване, твърди Barclays, позовавайки се на данни от доставчик на компоненти. В писмо до акционерите този месец, базираната в Тексас компания за полупроводници заявява, че продължава “да се ангажира...

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

Според ново изследване на Ookla, компанията зад популярните приложения и сайт Speedtest, iPhone 14 Pro е “най-бързия 5G телефон”. Изводът е базиран на данни, събрани от хора, тествали скоростта на 5G връзката си в САЩ и Великобритания. Ookla твърди, че нейните тестове...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This