Изберете Страница

Тези снимки може би показват компоненти на подложка за безжично зареждане за iPhone 8

Няколко изтекли през последните дни снимки, за които се твърдеше, че са на компоненти от системата за безжично зареждане на iPhone 8, може би не са точно това. Оказва се, че частите са прекалено големи, за да се поберат в ограниченото вътрешно пространство на телефона и най-вероятно са компонети от външната подложка за зареждане.

Снимките бяха публикувани за пръв път в китайската социална мрежа Weibo, която по традииця е един от най-богатите източници на течове, свързани с продуктите на Apple. Компонентите на тях нямат ясна маркировка, но стикерът твърди, че частта е EVT, или тест за валидиране на инженеринг, докато оригиналният надпис към самите снимки посочва, че това са вътрешни части на iPhone 8.

Разбира се сами можете да видите, че те са прекалено големи за целта – на първата снимка им и QR код в десния долен ъгъл, за който дори и ако приемем, че е с размер под 5 мм, може да предположим, че частта е прекалено обемна, за да се побере в телефон.

Второто изображение изглежда е на същия компонент, сниман от другата страна. Портът в дясната му част е мащабиран за Lightning, USB-C или microUSB, но това все още означава, че елементът е прекалено голям физически, за да бъде монтиран в който и да е модел iPhone.

Маркировките на частите са премахнати с инструменти за редактиране на снимки, за да не могат да бъдат идентифицирани, което ни кара да се съмняваме допълнително в намеренията на публикувалия ги източник. От друга страна обаче, дори и тези компоненти да принадлежат на външната подложка за безжично зареждане, това пак потвърждава слуховете, че тази така желана функция ще присъства в поне един от трите тазгодишни модела iPhone. Както вече знаете, според популярния анализатор Минг-Чи Куо, и трите телефона ще поддържат безжично зареждане, но подложката, чийто части може би виждаме на снимките, ще се продава като отделен аксесоар.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Съдия на Международната търговска комисия издаде първоначална констатация, според която Apple е нарушила патентована ЕКГ технология на AliveCor и това може да доведе до забраната на Apple Watch в САЩ. След като заведе дело за нарушаване на патенти срещу Apple през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This