Изберете страница

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider.

Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези записи ще могат да бъдат вградени в бележки. Аудиозаписите вече могат да бъдат копирани и поставени от приложението Voice Memos в приложението Notes за възпроизвеждане, но със следващия основен ъпдейт на операционната система, тази стъпка вече няма да е необходима.

Освен това се твърди, че приложението Notes вероятно ще получи поддръжка за показване на математическа функции с iOS 18, което означава, че потребителите ще могат да добавят повече видове математически уравнения към бележките. Тази функция ще има някаква интеграция с приложението Calculator, но точното как ще работи, все още не е ясно.

Същият слух сочи, че macOS 15 ще получи преработено приложение Calculator.

Apple ще представи iOS 18 на своята годишна конференция за разработчици WWDC, която се провежда от 10 юни до 14 юни, а актуализацията трябва да бъде пусната за всички потребители през септември. Наскоро се появи информация и за други нови функции и промени, очаквани с iOS 18, сред които възможността за  по-персонализиран се начален екран, подобрения на Siri и др.

Какво ново ние приготвила Apple обаче, ще стане ясно след малко по-малко от 2 месеца. За сега очакваме iOS 17.5, която към момента все още е в бета версия и се фокусира основно върху промените в Европейския съюз. Разработчиците на приложения в ЕС вече могат да добавят своите приложения за iPhone към уебсайта си, така че потребителите да могат да ги изтеглят директно, без да се налага да използват App Store.

За да предложат приложение за изтегляне от уебсайт в Европейския съюз, разработчиците трябва да отговарят на определени критерии. Те трябва да са членове на програмата за разработчици на Apple в продължение на две последователни години или повече и трябва да имат приложение с повече от един милион първи инсталирания на iOS в Европейския съюз през предходната година. Други изисквания включват преминаване на процеса на проверка на Apple и публикуване на прозрачни политики за събиране на данни.

Тази функция е ограничена до Европейския съюз поради Закона за цифровите пазари и не е достъпна за всички потребители.

Освен това iOS 17.5 и iPadOS 17.5 имат актуализации за управление на мобилни устройства и някои промени в кода, които предполагат, че функционалността Battery Health може да дойде за новите iPad и че Apple скоро ще добави сигнали за проследяване на артикули от трети страни.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This