Изберете Страница

С iOS 16 приложението Weather получава по-дълбока интеграция с Dark Sky

С iOS 16 Apple прави забележителни промени вприложението Weather, разширявайки наличните данни. Вече можете да докоснете всеки модул за времето, за да получите допълнителна информация, която преди това не беше налична.

Десетдневната прогноза позволява да видите температурата за всеки ден като графика, което улеснява визуализирането на температурния диапазон и метеорологичните условия почасово.

Повечето модули предоставят допълнителна информация на почасова база. С UV индекса потребителите могат да видят UV оценките през целия ден и да получат визуална информация кога индексът ще е най-висок.

Подобни почасови графики има за вятър, валежи, влажност, видимост и налягане. Когато прогнозата е за дъжд има графики с интервали от 10 минути.

Apple предлага същите карти за валежите, температурата и качеството на въздуха без добавена функция, но дизайнът им е прецезиран.

Актуализираното приложение вече ще предоставя сигнали за опасно време, но те са ограничени до определени региони. Компанията посочи, че не всички функции на Weather ще са налични за всички държави.

За да направи тези промени, компанията използва данни от Dark Sky, приложение за времето, което закупи през 2020 година.

Технологията на Dark Sky стои също така и зад WeatherKit, нов API за разработчици, предназначен да им позволи да включат данни за прогнозата за времето в своите приложения.

С iPadOS 16 Apple въвежда приложението Weather за iPad за пръв път. То е идентично с това за iOS 16, но благодарение на по-големия екран, повече информация е видима едновременно.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This