Изберете Страница

С iOS 16 приложението Weather получава по-дълбока интеграция с Dark Sky

С iOS 16 Apple прави забележителни промени вприложението Weather, разширявайки наличните данни. Вече можете да докоснете всеки модул за времето, за да получите допълнителна информация, която преди това не беше налична.

Десетдневната прогноза позволява да видите температурата за всеки ден като графика, което улеснява визуализирането на температурния диапазон и метеорологичните условия почасово.

Повечето модули предоставят допълнителна информация на почасова база. С UV индекса потребителите могат да видят UV оценките през целия ден и да получат визуална информация кога индексът ще е най-висок.

Подобни почасови графики има за вятър, валежи, влажност, видимост и налягане. Когато прогнозата е за дъжд има графики с интервали от 10 минути.

Apple предлага същите карти за валежите, температурата и качеството на въздуха без добавена функция, но дизайнът им е прецезиран.

Актуализираното приложение вече ще предоставя сигнали за опасно време, но те са ограничени до определени региони. Компанията посочи, че не всички функции на Weather ще са налични за всички държави.

За да направи тези промени, компанията използва данни от Dark Sky, приложение за времето, което закупи през 2020 година.

Технологията на Dark Sky стои също така и зад WeatherKit, нов API за разработчици, предназначен да им позволи да включат данни за прогнозата за времето в своите приложения.

С iPadOS 16 Apple въвежда приложението Weather за iPad за пръв път. То е идентично с това за iOS 16, но благодарение на по-големия екран, повече информация е видима едновременно.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Съоснователят на Apple и бивш главен изпълнителен директор Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата, обяви Белият дом. Това е най-високото гражданско отличие на САЩ, връчвано на лица, “с изключителен принос за просперитета, ценностите...

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This