Изберете Страница

С новия iPad Pro ще дойде и Apple Pencil 2

Нова подобрена версия на стилуса Apple Pencil, може да дебютира заедно с новия iPad Pro тази година, според слухове по веригата за доставки на компанията.

Китайският сайт Wei Feng предполага, че това ще се случи още през март, но според други източници, премиерата на новото поколение iPad ще се забави до втората половина на годината.

По-интересна е обаче информацията за самия стилус, от който се очаква да дойде с магнитни конектори за прикрепяне към таблетите и поддръжка на Smart Connector или безжично зареждане, като патент за тези конектори беше подаден от компанията още през 2015 година.

През август миналата година Bloomberg публикува информация за това, че Apple Pencil 2 ще позволи на потребителите да работят с него в много повече приложения и в цялата операционна система, а непотвърдени до момента слухове сочеха, че той ще може да се използва и с iPhone 7.

Другата насока, в която работи компанията е поддръжката на стилуса и в MacBook Pro, където той ще бъде използван с тракпада на машините, за което говори и прекалено големият му размер при новите MacBook Pro 2016.

Според източници на Digitimes, се очаква новото поколение iPad да бъде представено някъде през дтората половина на годината, като то ще включва 9.7, 10.5 и 12.9 инчови модели и можем да предположим, че тогава ще дебютира и Apple Pencil 2.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This