Изберете страница

С новия iPad Pro ще дойде и Apple Pencil 2

Нова подобрена версия на стилуса Apple Pencil, може да дебютира заедно с новия iPad Pro тази година, според слухове по веригата за доставки на компанията.

Китайският сайт Wei Feng предполага, че това ще се случи още през март, но според други източници, премиерата на новото поколение iPad ще се забави до втората половина на годината.

По-интересна е обаче информацията за самия стилус, от който се очаква да дойде с магнитни конектори за прикрепяне към таблетите и поддръжка на Smart Connector или безжично зареждане, като патент за тези конектори беше подаден от компанията още през 2015 година.

През август миналата година Bloomberg публикува информация за това, че Apple Pencil 2 ще позволи на потребителите да работят с него в много повече приложения и в цялата операционна система, а непотвърдени до момента слухове сочеха, че той ще може да се използва и с iPhone 7.

Другата насока, в която работи компанията е поддръжката на стилуса и в MacBook Pro, където той ще бъде използван с тракпада на машините, за което говори и прекалено големият му размер при новите MacBook Pro 2016.

Според източници на Digitimes, се очаква новото поколение iPad да бъде представено някъде през дтората половина на годината, като то ще включва 9.7, 10.5 и 12.9 инчови модели и можем да предположим, че тогава ще дебютира и Apple Pencil 2.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This