Нова подобрена версия на стилуса Apple Pencil, може да дебютира заедно с новия iPad Pro тази година, според слухове по веригата за доставки на компанията.

Китайският сайт Wei Feng предполага, че това ще се случи още през март, но според други източници, премиерата на новото поколение iPad ще се забави до втората половина на годината.

По-интересна е обаче информацията за самия стилус, от който се очаква да дойде с магнитни конектори за прикрепяне към таблетите и поддръжка на Smart Connector или безжично зареждане, като патент за тези конектори беше подаден от компанията още през 2015 година.

През август миналата година Bloomberg публикува информация за това, че Apple Pencil 2 ще позволи на потребителите да работят с него в много повече приложения и в цялата операционна система, а непотвърдени до момента слухове сочеха, че той ще може да се използва и с iPhone 7.

Другата насока, в която работи компанията е поддръжката на стилуса и в MacBook Pro, където той ще бъде използван с тракпада на машините, за което говори и прекалено големият му размер при новите MacBook Pro 2016.

Според източници на Digitimes, се очаква новото поколение iPad да бъде представено някъде през дтората половина на годината, като то ще включва 9.7, 10.5 и 12.9 инчови модели и можем да предположим, че тогава ще дебютира и Apple Pencil 2.